You are currently viewing Jämför de 19 STÖRSTA samt BÄSTA hälsokontrollerna och hälsotesten

Jämför de 19 STÖRSTA samt BÄSTA hälsokontrollerna och hälsotesten

Vill du hitta en bra present? Kolla då in: Lista presentkort samt populära hälsokontroller, självtest och DNA-test som du kan ge bort. Enkelt och smidigt.

Nedan kan du jämföra de 19 största och bästa hälsotesten och hälsokontrollerna via blodprov som du kan köpa direkt idag. Vi går också igenom vilket omdöme och betyg de fått. Du kan då själv avgöra om provtagningen är säker, samt om leverantörerna är pålitliga, trovärdiga och säkra. 

Bolagen använder samma labb- och analysföretag för att testa ditt blod. Du får därför lika resultat oavsett vilket bolag du beställer via men med en varians i vad för analyser som är inkluderat i blodprovet. Bland de bättre variationen av blodtest hittar du nedan hos blodtestföretaget Medisera

Jämför priser, analyser och hälsoområden som testas via olika leverantörer versus varandra (Medisera vs Smolab vs Werlabs vs Blodkollen vs Svensk Provtagning vs Wellow vs Vital mm) samt de stora testerna från Medisera

Den generella proceduren är att du beställer hälsokontrollerna hos leverantören via att registrera dig med BankID eller email

Du bokar samtidigt en tid eller väljer drop in (på ett valbart provtagningsställe som är ett labb, ett hälsocenter, en mottagning, eller en vårdcentral), och går sedan och lämnar en eller flera tube blod (beror på vilken kontroll du väljer). 

Svaret från analysen kan du sedan läsa online hos leverantören du valde.

Att göra en check up av din hälsa och dina värden med de stora hälsopaketen ger en bred bild över dina värden.  Ofta ges också en läkarkommentar som hjälper dig ytterligare att förstå ditt hälsoläge.

Meny Hälsokontroller

MEDISERA är en annan trevlig men lite mindre aktör bland de stora leverantörerna av hälsokontroller samt enskilda brist- och sjukdomkontroller via blodprov. 

MEDISERA sammarbetar med flera provtagningsställen och labb där du lämnar blodprovet genom ett dropin-besök efter att ha köpt testet. Du får sedan svar online i deras journal. Det behövs ingen remiss. Du köper bara testet, och tar sedan med kvittot (som också kallas remiss) samt legitimation när du ska ta blodprovet. 

MEDISERA har tre storlekar av de hälsotest eller hälsopaket som du kan välja mellen. Det är bra då man kan ha olika behov och ekonomi för att göra en check up av sin hälsa. 

MEDISERA betyg omdöme och recensioner

Användare av MEDISERAs tjänster och som lämnat ett högt omdöme och betyg har gett dem 4.6 av 5 (21 omdömen) på Google och 5 av 5 på facebook. På Trustpilot här ännu inget omdöme gets för MEDISERA. När man besöker sidan får man uppfattningen att de har lagt ned stor energi på att beskriva sina test och göra kundupplevelsen bra. 

Exempel på Mediseras kundrecensioner

Kom ihåg att recensionerna nedan för Medisera är kopierade från en större mängd omdömen och inte ska ses som de senaste eller som genomsnittliga. 


Kundreview Medisera facebook:

“Jag tycker att Medisera har bra många stora prov packet för att billigt pris än de andra men litet sortiment av övriga prover , tack för att detta finns, varför? undrar ni vanliga personer, jo för att går ni via det statliga hållet så kommer de snåla med prover m.m. läkare vill ofta ge läkemedel först sedan 1-5 styckna prover max som han sedan baserar på dy är frisk? men det stämmer inte då de använder sig av en budget per person som kan vara vi säger 2000kr då betyder detta att den statliga vården är väldig begränsad av att hjälpa dig. Därför vänder vi oss till den privatasektorn av hjälp men kostar hos, inget är grattis.” 
Robert


Googleanvändares recensioner av Mediseras hälsokontroller:

5 av 5
“Jag beställde ”Hälsokontroll Stor” för att jag ville få en grundlig scanning av mina värden. Så tacksam för insikten var tröttheten kom ifrån och hur lätt det kunde åtgärdas! Informativt och lättöverskådligt testresultat samt guld att få ett personligt läkarutlåtande. Smidig bokning, fick tid på labb i mitt kvarter redan dagen efter. Sa att jag har spruträdsla och sköterskan var så otroligt snäll och förstående. Supernöjd!”
– Ronja

5 av 5
“Jag använde Mediseras tjänst för en hälsokontroll och kan varmt rekommendera dem till alla som vill ha en smidig och snabb kontroll av hälsan! Bra information på hemsidan, enkel bokning hos professionell personal, och tydliga provsvar. Främsta fördelarna är att enkelt kunna bestämma och boka de test man vill göra, snabba tider och resultat, samt att själv kunna kolla de exakta resultaten och värdena i sin journal!”
– Louise

5 av 5
“Enkel och omfattande hälsokoll med provsvar inom några dagar. Jag använde Mediseras tjänst och kan bara varmt rekommendera dem till alla som vill ha en smidig, snabb och kvalitativ hälsokontroll. Från beställning, till blodprov till slutgiltigt provsvar tog några få dagar. Informationen på hemsidan är tydlig, min effort var minimal och provsvaren kom snabbt. Toppen om man vill ha en bra check-up på hur kroppen mår! 10 av 10″
– Jessica

4 av 5
“Tyvärr tar de för lång tid tills man får tillbaka blodprovsvaren, har gått 5 dagar nu och jag har fortfarande inte fått tillbaka svaren. Och ja de hävdar 2-6 dagar, tycker de är för lång tid. Säg till mottagningen i Malmö att skynda på.”
– Sp Youtube

Svar från Medisera på googlerecensionen:
“Hej!

Provsvar och läkarkommentar tar 2-6 arbetsdagar, precis som du skriver. Du får gärna maila info@medisera.se så kan vi undersöka status med laboratoriet. När labbet har mycket att göra kan det ta uppåt 5 till 6 dagar, men ofta går det snabbare.
Mvh,
Medisera”
– Medisera

 

Recensioner från Mediseras hemsida: 

“Att mitt D-vitaminvärde var så lågt hade jag ingen aning om! Nu gör jag vad jag kan för att få i mig det rekommenderade intaget av D-vitamin och jag känner att jag har mer energi och mindre värk än tidigare. Ser fram emot att se om värdet är bättre nästa gång.
– David Malmsten, 39 år

“Självadministrerat, enkelt, snyggt och trovärdigt.  Allt man behöver veta står på sidan, varken mer eller mindre. Det var otroligt lätt att se resultaten, alla värden såg bra ut och det kändes toppen. Det var endast ett värde som låg precis under gränsen, det skall jag kolla upp!”
– Lena Svenberg, 41 år

“Det överraskade mig att mitt järnvärde låg över referensvärdet, det har alltid legat lågt. Detta tror jag beror på att jag ätit mycket nötter. Jag varierar nu min kost och undviker överkonsumtion. Jag är piggare och det känns bra att veta att jag kan påverka min hälsa. Jag kommer att kolla upp mina blodvärden igen för att se om förändrade matvanor får effekt.
– Karolin Lillhage, 41 år

“Överraskande lätt att beställa och genomföra. Tydligt och lättbegripligt resultat och ett utmärkt komplement till den vanliga vården. Ett enkelt sätt att kolla sin hälsa.”
– Lennart Norberg, 50 år

MEDISERA - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningar

Leverantör

Provtyp och test

Pris

35 hälsomarkörer och analyter för 10 områden. Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.
Ingående beskrivning av MEDISERAs Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor från MEDISERA


Hälsokontroll Stor är för dig som vill göra en omfattande hälsokontroll genom kartläggning och analys av blodvärden, ta kontroll över din hälsa genom medicinsk information och undersöka om du är i riskzonen för vissa sjukdomar. Följande ingår i

 

Hälsokontroll Stor:

35 st analyser som bl.a. undersöker blodvärde och som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation


Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)
Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)


En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
Du får ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar.


Du kan ta blodprovet direkt efter beställning


Varför ska du beställa en stor hälsokontroll?


På lång sikt kan alla drabbas av till exempel hjärtinfarkt, diabetes och stroke. Dessa sjukdomar har en tydlig korrelation till livsstilsfaktorer såsom motion, rökning och kost. Genom att kartlägga dina blodvärden kan du bilda dig en uppfattning om hur dina värden ser ut jämfört med referensvärden och få hjälp att identifiera om du befinner dig i riskzonen för sjukdom eller lider av brist på ex. vitaminer eller mineraler.


Om PSA-prov (som ingår i hälsokontrollen)

Är du intresserad av att testa PSA rekommenderar vi dig att läsa information från Socialstyrelsen innan du bestämmer dig. Broschyren beskriver de fördelar och nackdelar som finns med PSA-prov, och ger underlag för en personlig värdering av dessa.


Om testosteron-prov (som ingår i hälsokontrollen)

Även testosteron ingår för män i MEDISERAS stora hälsokontroll. Det räcker inte att ha låg testosteronhalt, man måste också uppvisa symtom som är förenliga med testosteronbrist för att få diagnosen testosteronbrist.


Följande blodmarkörer ingår i Hälsokontroll Stor:


Blodstatus – markörer som analyseras i provet:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)


Diabetes – markörer som analyseras i provet:

– Glukos
– HbA1C


Hjärta/kärl – markörer som analyseras i provet:

– HDL – kolesterol
– LDL – kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol – total
– Triglycerider
– Apolipoprotein A
– Apolipoprotein B
– Apo kvot


Njurfunktion – markörer som analyseras i provet:

– Kreatinin
– eGFR (Krea) rel
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Albumin


Leverfunktion – markörer som analyseras i provet:

– ASAT
– ALAT


Vitaminer – markörer som analyseras i provet:

– D-vitamin
– Kobalamin – B12
– Folat – B9 (bara för kvinnor)


Mineraler – markörer som analyseras i provet:

– Järn
– Magnesium
– Ferritin
– Sköldkörtelrubbning
– TSH
– T4
– T3 (bara för kvinnor)


Prostata/testosteron – markörer som analyseras i provet:

– PSA (bara för män)
– Testosteron (bara för män)


Inflammation – markörer som analyseras i provet:
– CRP


Beställ Hälsokontroll Stor redan idag.
Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på valt provtagningsställe nära dig drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar på MEDISERAs hemsida inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.


Frågor och svar


Hur vet jag om jag borde göra en stor hälsokontroll via blodprov?

Om du vill få en grundlig analys genom en bred uppsättning av blodmarkörer eller om du upplever symtom som kan bero på höga eller låga värden men du inte själv misstänker något specifikt kan du beställa en stor hälsokontroll.


Hur förbereder jag mig inför provtagningen?

När du beställer Hälsokontroll Stor får du mer information om vad du skall tänka på inför provtagningen. Blodprovet skall t.ex. tas fastande på förmiddagen helst innan klockan 10.00 förutsatt normal dygnsrytm.


Hur presenteras resultaten vid för höga eller låga värden?


I Min Journal redovisas provresultaten för respektive blodmarkör i Hälsokontroll Stor på ett visuellt tilltalande sätt som tydligt visar om dina värden är höga, låga eller normala i relation till fastställda referensvärden. Det finns även en video som visar hur du går till väga.

 

Mer ingående information om att ta vad som krävs för att ta ett blodprov på MEDISERA:


Blodprov & Blodprovstagning

Kontrollera hälsan med blodprovstagning
Idag är det lika enkelt att kontrollera hälsan via blodprov som det är att sköta bankärenden online.


De blodprov som erbjuds via MEDISERA är samma typ av blodprov som du tar på vårdcentralen. Några av fördelarna är att du slipper vårdkö eftersom e-remissen skickas direkt till det provstagningsställe du väljer samt att du själv bestämmer exakt vad du vill testa och när. Beroende på vad du vill testa är kostnaden för privat blodprovstagning från några hundra till några tusenlappar.


Så här fungerar det

När du hittat den hälsokontroll du vill ta beställer du den enkelt på MEDISERAs hemsida (se länk). Du kan betala med Swish eller betalkort. I samband med beställningen väljer du också var du vill göra blodprovstagningen.


Boka en hälsokontroll online

I samband med att du beställer hälsokontrollen online går en elektronisk remiss iväg till det provtagningsställe du valt. Du behöver inte boka tid utan kan ta blodprovet drop-in.


Lämna ditt blodprov hos ett anslutet provtagningsställe/vårdcentral

Eftersom e-remissen skickas ut direkt kan du gå till valt provtagningsställe för blodprovstagning inom någon minut.


Läs provsvar med läkarkommentar online
Inom två till sex dagar får du ett sms och e-post med information om att du kan logga in på Min Journal med Bank-ID på MEDISERAs hemsida för att ta del av provsvaren och läkarkommentaren online.


Inför blodprovet
Inför och under blodprovstagning är det några saker du behöver tänka på:


– Provtagning är inte möjlig efter kl. 12:00 på fredagar och dag före röd dag.
– Du behöver inte skriva ut något att ta med dig till provtagningen.
– Däremot måste du ta med giltig legitimation.
– Blodprovstagningen bör ske innan kl. 10 på morgonen.
– Ät normalt och undvik alkohol och fet mat dagen före provtagningen.
– Undvik kroppsaktivitet/träning innan provtagning.
– Vila gärna 10-15 minuter på provtagningsstället innan provtagning.
– Om du skall testa hjärta/kärl (dvs. blodfetter som t.ex. kolesterol) och/eller diabetes (t.ex. glukos) skall blodprovet tas på fastande mage. Detta innebär att du inte borde äta något tolv timmar innan provtagning. Det går bra att dricka vatten samt te och kaffe utan socker/mjölk.
– Blodprovstagning bör ej göras i samband med eller direkt efter behandling med antibiotika.
Blodprovtagningens tidpunkt
– Då nivån på blodmarkörer som t.ex. järn, kortisol och testosteron varierar över dygnets 24 timmar skall blodprovstagningen ske innan kl 10 på morgonen. Du kan bli nekad om du kommer senare på dagen.


Vila gärna innan provtagning

Kom gärna till valt provtagningsställe i tid så att du inte behöver stressa. Vila gärna 10 till 15 minuter innan blodprovstagningen för bäst resultat. Undvik också fysisk träning innan provtagningen.


Fastande mage

Många av Mediseras hälsokontroller kräver fasta inför blodprovstagning. Anledningen till detta är att mat och dryck inte skall påverka provsvaret och ge missvisande värden. Undvik gärna också fet mat och alkohol dagen innan provtagningen.


Mediciner

Om du skall lämna blodprovet fastande på morgonen och äter medicin, och det inte spelar någon roll exakt vilken tidpunkt på morgonen du tar den, kan det vara önskvärt att avvakta med medicinen till efter det att du lämnat blod. Det kan finnas mer specifika anvisningar för olika typer av mediciner. Gällande antibiotika kan detta också påverka dina blodvärden varför vi rekommenderar att du väntar minst två veckor efter avslutad antibiotikabehandling innan du genomför blodprovstagningen. Äter du vitaminer kommer ditt blodprov att visa dina värden med dessa i kroppen.


Efter blodprovet

Efter blodprovstagningen dröjer det några dagar innan du får ta del av det digitala läkarkommenterade provsvaret i ”Min Journal” på MEDISERAs hemsida via Bank-ID. Du får ett sms till det telefonnummer du angav vid beställning samt ett mail skickat till den e-postadress du angav vid beställning när dina provsvar kommit in och kommenterats av ansvarig läkare. Först då kan du logga in på Min Journal och ta del av resultatet.


Var kan jag ta blodprovet?

MEDISERA erbjuder blodprov i följande städer:

Blodprov i Stockholm
Blodprov i Göteborg
Blodprov i Malmö
Blodprov i Uppsala
Blodprov i Linköping
Blodprov i Norrköping
Blodprov i Umeå
Blodprov i Södertälje
Blodprov i Falköping
Blodprov i Nyköping
Blodprov i Katrineholm
Blodprov i Eskilstuna
Blodprov i Lidköping
Blodprov i Hallstavik


Fördelar med att välja MEDISERA

Det finns många fördelar med att välja MEDISERA. Den mest uppenbara är att deras tjänst tjänst är digital, du beställer hälsokontrollen online och får ett läkarkommenterat provsvar online. Andra fördelar är priset och att du själv bestämmer var, när och vad som skall analyseras.


Blodprover utan remiss – analysera vad du vill
Det inte längre enbart läkaren som bestämmer om och vad som skall beställas och analyseras, idag har vi som privatpersoner lika stor makt att själva bestämma vilka blodprover som skall tas och analyseras.

Snabb provtagning och analys med kort väntetid
Provtagning sker snabbt utan tidsbokning drop-in. Det enda du behöver ta med är giltig legitimation.

Din journal online – med säker Bank-ID inloggning
Dina läkarkommenterade provsvar tillgängliggörs online med säker Bank-ID inloggning inom några dagar från den tidpunkt då du tagit blodprovet.


Vanliga frågor och svar


Gör det ont att ta blodprov?

Vanligtvis gör det inte ont att ta blodprov, men det kan i vissa fall upplevas som obehagligt. Vissa individer upplever dock att själva sticket gör ont. Det går vanligtvis över snabbt när blodet tappas. Det är samma nål som sitter kvar oavsett hur många blodrör som tas, man byter enbart rören.


Vilket företag utför blodanalysen?

MEDISERA samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB och det är också dessa aktörer som utför själva blodanalysen. Provtagningen ligger ofta i anslutning till den lokala vårdcentralen.


Hur kan ett blodprov hjälpa min hälsa?

Genom att göra en hälsokontroll via blodprov får du information om hur dina blodvärden ligger jämfört med referensvärden som är uträknade baserat på populationens blodvärden. Därigenom får du information om dina värde avviker och kan agera på denna information genom att t.ex. äta mindre socker om du har höga blodsockervärden eller mer d-vitamin om du har låga d-vitaminnivåer.


Hur ofta rekommenderar ni att man bör undersöka sina blodvärden?

Det är svårt att svara på hur ofta man bör undersöka sina blodvärden i en hälsokontroll. När man når en viss ålder kan det vara en bra investering att genomföra regelbundna hälsokontroller.


Går det att göra en årlig hälsokontroll?

Det gör det. Vi erbjuder nu en årlig hälsokontroll med rabatt. Läs mer om den årliga hälsokontrollen.


Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det således tre steg som behöver utföras och där steg två utgör själva blodprovstagningen.


1. Välj & beställ hälsokontroll på MEDISERAs hemsida. E-remiss skickas direkt ut till valt provtagningsställe.


2. Ta ditt blodprov drop-in på valt provtagningsställe nära dig.


3. Logga in på ”Min Journal” MEDISERAs hemsida med Bank-ID för provresultat och läkarkommentar när du får sms och e-post om att det är klart.

32 hälsomarkörer och analyter för 10 områden. Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.
Ingående beskrivning av MEDISERAs Hälsokontroll Mellan

Hälsokontroll Mellan från MEDISERA

 

Hälsokontroll Mellan är för dig som vill göra en bred hälsokontroll genom kartläggning och analys av blodvärden, ta kontroll över din hälsa genom medicinsk information och undersöka om du är i riskzonen för vissa sjukdomar. Följande ingår i Hälsokontroll Mellan:

 

32 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, testosteronnivåer och inflammation

 

– Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)

 

Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)

 

– En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden

 

Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar

 

Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

 

Beställer du istället Hälsokontroll Stor får du även D-vitamin och Ferritin samt Folat för kvinnor och PSA (prostata) för män.

 

Varför skall du beställa Hälsokontroll Mellan?

Sjukdomar som t.ex. hjärtinfarkt, diabetes och stroke har en tydlig korrelation till livsstilsfaktorer som motion, rökning och kost. Genom att kartlägga dina blodvärden kan du bilda dig en uppfattning om hur din kropp mår och få hjälp att identifiera om du befinner dig i riskzonen för att bli sjuk. Hälsokontroll Mellan kan hjälpa dig att förebygga sjukdom, ge dig möjlighet att med egna tester förbättra dialogen med din läkare samt få referensvärden som du kan följa över tid.

 

Om testosteron-prov
Testosteron ingår för män i Hälsokontroll Mellan. Det räcker inte att ha låg testosteronhalt, man måste också uppvisa symtom som är förenliga med testosteronbrist för att få diagnosen testosteronbrist.

 

Följande blodmarkörer ingår i MEDISERAs Hälsokontroll Mellan:

 

Blodstatus – markörer som analyseras i provet:

 

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)

 

Diabetes – markörer som analyseras i provet:

 

– Glukos
– HbA1C

 

Hjärta/kärl – markörer som analyseras i provet:

 

– HDL – kolesterol
– LDL – kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol – Totalt
– Triglycerider
– Apolipoprotein A
– Apolipoprotein B
– Apo kvot

 

Njurfunktion – markörer som analyseras i provet:

 

– Kreatinin
– eGFR (Krea) rel
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Albumin

 

Leverfunktion – markörer som analyseras i provet:

 

– ASAT
– ALAT

 

Vitaminer – markörer som analyseras i provet:

 

– Kobalamin – B12
– Mineraler
– Järn
– Magnesium

 

Sköldkörtelrubbning – markörer som analyseras i provet:– TSH
– T4
– T3 (bara för kvinnor)

 

Testosteron – markörer som analyseras i provet:

 

– Testosteron (bara för män)

 

Inflammation – markörer som analyseras i provet:

 

– CRP

 

Beställ Hälsokontroll Mellan redan idag!


Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på MEDISERAs hemsida inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

 

Mer ingående information om att ta vad som krävs för att ta ett blodprov på MEDISERA:

 

Blodprov & Blodprovstagning

Kontrollera hälsan med blodprovstagning
Idag är det lika enkelt att kontrollera hälsan via blodprov som det är att sköta bankärenden online.

 

De blodprov som erbjuds via MEDISERA är samma typ av blodprov som du tar på vårdcentralen. Några av fördelarna är att du slipper vårdkö eftersom e-remissen skickas direkt till det provstagningsställe du väljer samt att du själv bestämmer exakt vad du vill testa och när. Beroende på vad du vill testa är kostnaden för privat blodprovstagning från några hundra till några tusenlappar.

 

Så här fungerar det

 

När du hittat den hälsokontroll du vill ta beställer du den enkelt på MEDISERAs hemsida (se länk). Du kan betala med Swish eller betalkort. I samband med beställningen väljer du också var du vill göra blodprovstagningen.

 

Boka en hälsokontroll online

I samband med att du beställer hälsokontrollen online går en elektronisk remiss iväg till det provtagningsställe du valt. Du behöver inte boka tid utan kan ta blodprovet drop-in.

 

Lämna ditt blodprov hos ett anslutet provtagningsställe/vårdcentral

 

Eftersom e-remissen skickas ut direkt kan du gå till valt provtagningsställe för blodprovstagning inom någon minut.

 

Läs provsvar med läkarkommentar online
Inom två till sex dagar får du ett sms och e-post med information om att du kan logga in på Min Journal med Bank-ID på MEDISERAs hemsida för att ta del av provsvaren och läkarkommentaren online.

 

Inför blodprovet
Inför och under blodprovstagning är det några saker du behöver tänka på:

 

– Provtagning är inte möjlig efter kl. 12:00 på fredagar och dag före röd dag.


– Du behöver inte skriva ut något att ta med dig till provtagningen.


– Däremot måste du ta med giltig legitimation.


– Blodprovstagningen bör ske innan kl. 10 på morgonen.


– Ät normalt och undvik alkohol och fet mat dagen före provtagningen.


– Undvik kroppsaktivitet/träning innan provtagning.


– Vila gärna 10-15 minuter på provtagningsstället innan provtagning.


– Om du skall testa hjärta/kärl (dvs. blodfetter som t.ex. kolesterol) och/eller diabetes (t.ex. glukos) skall blodprovet tas på fastande mage. Detta innebär att du inte borde äta något tolv timmar innan provtagning. Det går bra att dricka vatten samt te och kaffe utan socker/mjölk.


– Blodprovstagning bör ej göras i samband med eller direkt efter behandling med antibiotika.

 


Blodprovtagningens tidpunkt


– Då nivån på blodmarkörer som t.ex. järn, kortisol och testosteron varierar över dygnets 24 timmar skall blodprovstagningen ske innan kl 10 på morgonen. Du kan bli nekad om du kommer senare på dagen.

 

Vila gärna innan provtagning

 

Kom gärna till valt provtagningsställe i tid så att du inte behöver stressa. Vila gärna 10 till 15 minuter innan blodprovstagningen för bäst resultat. Undvik också fysisk träning innan provtagningen.

 

Fastande mage

Många av Mediseras hälsokontroller kräver fasta inför blodprovstagning. Anledningen till detta är att mat och dryck inte skall påverka provsvaret och ge missvisande värden. Undvik gärna också fet mat och alkohol dagen innan provtagningen.

 

Mediciner

Om du skall lämna blodprovet fastande på morgonen och äter medicin, och det inte spelar någon roll exakt vilken tidpunkt på morgonen du tar den, kan det vara önskvärt att avvakta med medicinen till efter det att du lämnat blod. Det kan finnas mer specifika anvisningar för olika typer av mediciner. Gällande antibiotika kan detta också påverka dina blodvärden varför vi rekommenderar att du väntar minst två veckor efter avslutad antibiotikabehandling innan du genomför blodprovstagningen. Äter du vitaminer kommer ditt blodprov att visa dina värden med dessa i kroppen.

 

Efter blodprovet

Efter blodprovstagningen dröjer det några dagar innan du får ta del av det digitala läkarkommenterade provsvaret i ”Min Journal” på MEDISERAs hemsida via Bank-ID. Du får ett sms till det telefonnummer du angav vid beställning samt ett mail skickat till den e-postadress du angav vid beställning när dina provsvar kommit in och kommenterats av ansvarig läkare. Först då kan du logga in på Min Journal och ta del av resultatet.

 

Var kan jag ta blodprovet?

 

MEDISERA erbjuder blodprov i följande städer:

 

Blodprov i Stockholm
Blodprov i Göteborg
Blodprov i Malmö
Blodprov i Uppsala
Blodprov i Linköping
Blodprov i Norrköping
Blodprov i Umeå
Blodprov i Södertälje
Blodprov i Falköping
Blodprov i Nyköping
Blodprov i Katrineholm
Blodprov i Eskilstuna
Blodprov i Lidköping
Blodprov i Hallstavik

 

Fördelar med att välja MEDISERA

 

Det finns många fördelar med att välja MEDISERA. Den mest uppenbara är att deras tjänst tjänst är digital, du beställer hälsokontrollen online och får ett läkarkommenterat provsvar online. Andra fördelar är priset och att du själv bestämmer var, när och vad som skall analyseras.

 

Blodprover utan remiss – analysera vad du vill
Det inte längre enbart läkaren som bestämmer om och vad som skall beställas och analyseras, idag har vi som privatpersoner lika stor makt att själva bestämma vilka blodprover som skall tas och analyseras.

 

Snabb provtagning och analys med kort väntetid
Provtagning sker snabbt utan tidsbokning drop-in. Det enda du behöver ta med är giltig legitimation.

 

Din journal online – med säker Bank-ID inloggning
Dina läkarkommenterade provsvar tillgängliggörs online med säker Bank-ID inloggning inom några dagar från den tidpunkt då du tagit blodprovet.

 

Vanliga frågor och svar

 

Gör det ont att ta blodprov?

Vanligtvis gör det inte ont att ta blodprov, men det kan i vissa fall upplevas som obehagligt. Vissa individer upplever dock att själva sticket gör ont. Det går vanligtvis över snabbt när blodet tappas. Det är samma nål som sitter kvar oavsett hur många blodrör som tas, man byter enbart rören.

 

Vilket företag utför blodanalysen?

MEDISERA samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB och det är också dessa aktörer som utför själva blodanalysen. Provtagningen ligger ofta i anslutning till den lokala vårdcentralen.

 

Hur kan ett blodprov hjälpa min hälsa?

Genom att göra en hälsokontroll via blodprov får du information om hur dina blodvärden ligger jämfört med referensvärden som är uträknade baserat på populationens blodvärden. Därigenom får du information om dina värde avviker och kan agera på denna information genom att t.ex. äta mindre socker om du har höga blodsockervärden eller mer d-vitamin om du har låga d-vitaminnivåer.

 

Hur ofta rekommenderar ni att man bör undersöka sina blodvärden?

Det är svårt att svara på hur ofta man bör undersöka sina blodvärden i en hälsokontroll. När man når en viss ålder kan det vara en bra investering att genomföra regelbundna hälsokontroller.

 

Går det att göra en årlig hälsokontroll?

Det gör det. Vi erbjuder nu en årlig hälsokontroll med rabatt. Läs mer om den årliga hälsokontrollen.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det således tre steg som behöver utföras och där steg två utgör själva blodprovstagningen.

 

1. Välj & beställ hälsokontroll på MEDISERAs hemsida. E-remiss skickas direkt ut till valt provtagningsställe.

 

2. Ta ditt blodprov drop-in på valt provtagningsställe nära dig.

 

3. Logga in på ”Min Journal” MEDISERAs hemsida med Bank-ID för provresultat och läkarkommentar när du får sms och e-post om att det är klart.

21 hälsomarkörer och analyter för 8 områden. Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.
Ingående beskrivning av MEDISERAs Hälsokontroll Bas

Hälsokontroll Bas från MEDISERA

 

Hälsokontroll Bas är för dig som vill göra en mindre omfattande hälsokontroll genom kartläggning och analys av blodvärden.

 

Följande ingår i Hälsokontroll Bas:

 

21 st analyser av din blodstatus, ditt blodsocker, hjärta/kärl, njur,- och leverfunktion, mineralet järn, sköldkörtelrubbning och inflammation

 

– Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)

 

Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)

 

– En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden

 

Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar

 

– Du kan ta blodprovet direkt efter beställning

 

Beställer du istället Hälsokontroll Mellan får du även ytterligare test för diabetes (HbA1C), hjärta/kärl (triglycerider, Apo A, Apo B, Apo Kvot), njurfunktion (kalcium, albumin), vitaminer (kobalamin B12), mineraler (magnesium), sköldkörteln (T4, T3 för kvinnor) och testosteron för män.

 

Beställer du Hälsokontroll Stor får du utöver detta även D-vitamin och Ferritin samt Folat för kvinnor och PSA för män.

 

Varför skall du beställa Hälsokontroll Bas?

Om du vill få en grundläggande kartläggning av dina blodvärden och om du anser att Hälsokontroll Stor och Mellan är för omfattande eller kostsamma, kan du börja med Hälsokontroll Bas.

 

Följande blodmarkörer ingår i Hälsokontroll Bas:

 

Blodstatus – markörer som analyseras i provet:

 

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)

 

Diabetes – markörer som analyseras i provet:

 

– Glukos

 

Hjärta/kärl – markörer som analyseras i provet:

 

– HDL – kolesterol
– LDL – kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol – Totalt

 

Njurfunktion – markörer som analyseras i provet:

 

– Kreatinin
– eGFR (Krea) rel
– Natrium
– Kalium

 

Leverfunktion – markörer som analyseras i provet:

 

– ASAT
– ALAT

 

Mineral – markörer som analyseras i provet:

 

– Järn

 

Sköldkörtelrubbning – markörer som analyseras i provet:

 

– TSH

 

Inflammation – markörer som analyseras i provet:

 

– CRP

 

Beställ Hälsokontroll Bas redan idag!
Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på MEDISERAs hemsida inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

 

Mer ingående information om att ta vad som krävs för att ta ett blodprov på MEDISERA:

 

Blodprov & Blodprovstagning

Kontrollera hälsan med blodprovstagning
Idag är det lika enkelt att kontrollera hälsan via blodprov som det är att sköta bankärenden online.

 

De blodprov som erbjuds via MEDISERA är samma typ av blodprov som du tar på vårdcentralen. Några av fördelarna är att du slipper vårdkö eftersom e-remissen skickas direkt till det provstagningsställe du väljer samt att du själv bestämmer exakt vad du vill testa och när. Beroende på vad du vill testa är kostnaden för privat blodprovstagning från några hundra till några tusenlappar.

 

Så här fungerar det

När du hittat den hälsokontroll du vill ta beställer du den enkelt på MEDISERAs hemsida (se länk). Du kan betala med Swish eller betalkort. I samband med beställningen väljer du också var du vill göra blodprovstagningen.

 

Boka en hälsokontroll online

I samband med att du beställer hälsokontrollen online går en elektronisk remiss iväg till det provtagningsställe du valt. Du behöver inte boka tid utan kan ta blodprovet drop-in.

 

Lämna ditt blodprov hos ett anslutet provtagningsställe/vårdcentral

 

Eftersom e-remissen skickas ut direkt kan du gå till valt provtagningsställe för blodprovstagning inom någon minut.

 

Läs provsvar med läkarkommentar online
Inom två till sex dagar får du ett sms och e-post med information om att du kan logga in på Min Journal med Bank-ID på MEDISERAs hemsida för att ta del av provsvaren och läkarkommentaren online.

 

Inför blodprovet
Inför och under blodprovstagning är det några saker du behöver tänka på:

 

– Provtagning är inte möjlig efter kl. 12:00 på fredagar och dag före röd dag.


– Du behöver inte skriva ut något att ta med dig till provtagningen.


– Däremot måste du ta med giltig legitimation.


– Blodprovstagningen bör ske innan kl. 10 på morgonen.


– Ät normalt och undvik alkohol och fet mat dagen före provtagningen.


– Undvik kroppsaktivitet/träning innan provtagning.


– Vila gärna 10-15 minuter på provtagningsstället innan provtagning.


– Om du skall testa hjärta/kärl (dvs. blodfetter som t.ex. kolesterol) och/eller diabetes (t.ex. glukos) skall blodprovet tas på fastande mage. Detta innebär att du inte borde äta något tolv timmar innan provtagning. Det går bra att dricka vatten samt te och kaffe utan socker/mjölk.


– Blodprovstagning bör ej göras i samband med eller direkt efter behandling med antibiotika.


Blodprovtagningens tidpunkt


– Då nivån på blodmarkörer som t.ex. järn, kortisol och testosteron varierar över dygnets 24 timmar skall blodprovstagningen ske innan kl 10 på morgonen. Du kan bli nekad om du kommer senare på dagen.

 

Vila gärna innan provtagning

Kom gärna till valt provtagningsställe i tid så att du inte behöver stressa. Vila gärna 10 till 15 minuter innan blodprovstagningen för bäst resultat. Undvik också fysisk träning innan provtagningen.

 

Fastande mage

Många av Mediseras hälsokontroller kräver fasta inför blodprovstagning. Anledningen till detta är att mat och dryck inte skall påverka provsvaret och ge missvisande värden. Undvik gärna också fet mat och alkohol dagen innan provtagningen.

 

Mediciner

Om du skall lämna blodprovet fastande på morgonen och äter medicin, och det inte spelar någon roll exakt vilken tidpunkt på morgonen du tar den, kan det vara önskvärt att avvakta med medicinen till efter det att du lämnat blod. Det kan finnas mer specifika anvisningar för olika typer av mediciner. Gällande antibiotika kan detta också påverka dina blodvärden varför vi rekommenderar att du väntar minst två veckor efter avslutad antibiotikabehandling innan du genomför blodprovstagningen. Äter du vitaminer kommer ditt blodprov att visa dina värden med dessa i kroppen.

 

Efter blodprovet

 

Efter blodprovstagningen dröjer det några dagar innan du får ta del av det digitala läkarkommenterade provsvaret i ”Min Journal” på MEDISERAs hemsida via Bank-ID. Du får ett sms till det telefonnummer du angav vid beställning samt ett mail skickat till den e-postadress du angav vid beställning när dina provsvar kommit in och kommenterats av ansvarig läkare. Först då kan du logga in på Min Journal och ta del av resultatet.

 

Var kan jag ta blodprovet?

 

MEDISERA erbjuder blodprov i följande städer:

 

Blodprov i Stockholm
Blodprov i Göteborg
Blodprov i Malmö
Blodprov i Uppsala
Blodprov i Linköping
Blodprov i Norrköping
Blodprov i Umeå
Blodprov i Södertälje
Blodprov i Falköping
Blodprov i Nyköping
Blodprov i Katrineholm
Blodprov i Eskilstuna
Blodprov i Lidköping
Blodprov i Hallstavik

 

Fördelar med att välja MEDISERA

Det finns många fördelar med att välja MEDISERA. Den mest uppenbara är att deras tjänst tjänst är digital, du beställer hälsokontrollen online och får ett läkarkommenterat provsvar online. Andra fördelar är priset och att du själv bestämmer var, när och vad som skall analyseras.

 

Blodprover utan remiss – analysera vad du vill
Det inte längre enbart läkaren som bestämmer om och vad som skall beställas och analyseras, idag har vi som privatpersoner lika stor makt att själva bestämma vilka blodprover som skall tas och analyseras.

 

Snabb provtagning och analys med kort väntetid
Provtagning sker snabbt utan tidsbokning drop-in. Det enda du behöver ta med är giltig legitimation.

 

Din journal online – med säker Bank-ID inloggning
Dina läkarkommenterade provsvar tillgängliggörs online med säker Bank-ID inloggning inom några dagar från den tidpunkt då du tagit blodprovet.

 

Vanliga frågor och svar

 

Gör det ont att ta blodprov?

Vanligtvis gör det inte ont att ta blodprov, men det kan i vissa fall upplevas som obehagligt. Vissa individer upplever dock att själva sticket gör ont. Det går vanligtvis över snabbt när blodet tappas. Det är samma nål som sitter kvar oavsett hur många blodrör som tas, man byter enbart rören.

 

Vilket företag utför blodanalysen?

MEDISERA samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB och det är också dessa aktörer som utför själva blodanalysen. Provtagningen ligger ofta i anslutning till den lokala vårdcentralen.

 

Hur kan ett blodprov hjälpa min hälsa?

Genom att göra en hälsokontroll via blodprov får du information om hur dina blodvärden ligger jämfört med referensvärden som är uträknade baserat på populationens blodvärden. Därigenom får du information om dina värde avviker och kan agera på denna information genom att t.ex. äta mindre socker om du har höga blodsockervärden eller mer d-vitamin om du har låga d-vitaminnivåer.

 

Hur ofta rekommenderar ni att man bör undersöka sina blodvärden?

Det är svårt att svara på hur ofta man bör undersöka sina blodvärden i en hälsokontroll. När man når en viss ålder kan det vara en bra investering att genomföra regelbundna hälsokontroller.

 

Går det att göra en årlig hälsokontroll?

Det gör det. Vi erbjuder nu en årlig hälsokontroll med rabatt. Läs mer om den årliga hälsokontrollen.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det således tre steg som behöver utföras och där steg två utgör själva blodprovstagningen.

 

1. Välj & beställ hälsokontroll på MEDISERAs hemsida. E-remiss skickas direkt ut till valt provtagningsställe.

 

2. Ta ditt blodprov drop-in på valt provtagningsställe nära dig.

 

3. Logga in på ”Min Journal” MEDISERAs hemsida med Bank-ID för provresultat och läkarkommentar när du får sms och e-post om att det är klart.

39 hälsomarkörer för 8 områden inriktat på fertilitet (tas dag 19-25 in i cykeln). Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.
Ingående beskrivning av MEDISERAs Hälsokontroll med Fertilitetsprofil

Hälsokontroll med fertilitetsprofil hos MEDISERA


Hälsokontroll med fertilitetsprofil är för kvinnor som vill undersöka sin hälsostatus och samtidigt få information om sin fertilitet. Den innehåller totalt 39 analyser inklusive progesteron och östradiol samt blodanalyser av vitaminer, mineraler och sköldkörtelhormoner.


– 39 st analyser: hormoner kopplat till fertilitet (progesteron & östradiol), vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, bristande njur-leverfunktion, testosteronnivåer och inflammation och blodstatus


– Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)


-Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)


– En analys som konstaterar dina blodvärden jämfört med referensvärden


-Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar


-Du kan ta blodprovet direkt efter beställning
Varför skall du beställa Hälsokontroll med fertilitetsprofil?


Du som kvinna får en generell hälsokontroll samtligt som du får information om hormoner kopplade till fertilitet. Du/Ni kanske funderar på att skaffa barn och vill ta reda på din hälsostatus.


Progesteron & Östradiol

Progesteron och östrogen samverkar under din menstruationscykel och balanserar varandra. Redan efter det att du fyllt 35 så minskar produktionen av progesteron vilket innebär att olika symtom kan uppstå, även om du inte ännu är i klimakteriet. Dessa hormoner påverkar dina möjligheter att bli gravid.


Testosteron

Testosteron är mannens viktigaste könshormon men även kvinnor har testosteron. Generellt har kvinnor lägre nivåer än män. Om man som kvinna lider av PCOS (polycystiskt ovariesyndrom) får man en onormal hormonproduktion med för höga nivåer av manliga könshormoner och högre nivå av testosteron i blodet. Balansen rubbas på grund av för många äggblåsor på äggstockarna vars funktion påverkas, menstruationen rubbas och detta leder till att man kan ha svårt att bli gravid. POCS upptäcks ofta när man har svårigheter att bli gravid därför att sjukdomen gör att ägglossningen uteblir. Detta är en av de vanligaste orsakerna till infertilitet. När det gäller kvinnor kan blodprovet tas när som helst på dagen och behöver inte tas på fastande mage.


SHBG

SHBG, sexualhormonbindande globulin, är ett transportprotein för könshormonerna testosteron, dihydrotestosteron och östradiol. Fertila kvinnor har normalt högre värden av SHBG än män. Nivåerna sjunker med stigande ålder. Kvoten mellan testosteron och SHBG kan användas för att bestämma koncentrationen av det fria testosteronet, som ej är proteinbundet.


Vilken dag i menstruationscykeln skall jag ta blodprovet?

Du skall ta blodprov på dag 19-25 i din menstruationscykel gällande Hälsokontroll med fertilitetsprofil om du har en regelbunden menstruationscykel på 28 dagar. Då är du i mitten av lutealfasen och progesteronet i en normal cykel skall då öka. Läs mer här om menstruationscykeln och hormonnivåer i blodet. Här kan du läsa mer om hur du räknar ut vilken dag du skall ta ditt blodprov.


Kompletterande tester

Denna hälsokontroll kan kompletteras med Fertilitet – Äggstatus som ger dig en indikation om mängden äggfolliklar du har kvar samt information om dina nivåer av FSH, LH och östradiol.


Läkemedel med hormoner, p-piller och hormonspiral

Observera att all tillförsel av hormoner till din kropp oavsett på vilket sätt påverkar dina hormonnivåer i sin helhet. Detta kommer alltså att påverka dina resultat på blodanalysen. Om du har/tar preventivmedel eller läkemedel innehållande hormoner rekommenderar Medisera inte denna Hälsokontroll om du inte vill veta dina värden under dessa förutsättningar.


Försöker du bli gravid?

Har du försökt att bli gravid i mer än ett år utan att lyckas rekommenderar Medisera dig att uppsöka en läkare för en fertilitetsutredning. Blodanalysen behöver kompletteras med flera typer av undersökningar till exempel ultraljud. En blodanalys kan inte ensamt svara på frågan om du är fertil eller inte, för att få svar på denna fråga behöver problemet belysas på ett mer omfattande sätt.


Tolkning av provsvar; hormoner-fertilitet

Eftersom Mediseras läkare inte har tillgång till din anamnes kommer Medisera inte kunna erbjuda en helhetstolkning av dina provsvar gällande hormoner och frågan om fertilitet. Medisera kommer inte heller kunna jämföra olika testresultat med varandra i olika hormon-kontroller för en mer heltäckande bedömning, diagnos eller orsaksförklaring. Du kommer själv att kunna jämföra värden på blodprover tagna vid olika tidpunkter i relation till referensintervall. Om du känner dig sjuk eller vill ha en mer djupgående analys av din situation gällande fertilitet rekommenderar Medisera dig att ta dessa blodprover i samråd med behandlande läkare.


Följande blodmarkörer ingår i Hälsokontroll med fertilitetsprofil:


Hormon – Blodmarkörer och analyter som testas:

– Östradiol
– Progesteron
– Testosteron
– SHBG


Vitaminer – Blodmarkörer och analyter som testas:

-Kobalamin – B12
– Folat – B9
– D-vitamin


Mineraler – Blodmarkörer och analyter som testas:

– Järn
– Magnesium
– Zink


Sköldkörtel – Blodmarkörer och analyter som testas:

– TSH
– T4
– T3


Blodstatus – Blodmarkörer och analyter som testas:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)


Diabetes – Blodmarkörer och analyter som testas:

– Glukos
– HbA1C


Hjärta/kärl – Blodmarkörer och analyter som testas:

– HDL – kolesterol
– LDL – kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol – Totalt
– Triglycerider
– Apolipoprotein A
– Apolipoprotein B
– Apo kvot


Njurfunktion – Blodmarkörer och analyter som testas:

– Kreatinin
– eGFR (Krea) rel
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Albumin


Leverfunktion – Blodmarkörer och analyter som testas:

– ASAT
– ALAT


Inflammation – Blodmarkörer och analyter som testas:

– CRP


Mediseras samarbetspartners


Medisera samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, SYNLAB Medilab och Unilabs.
Medisera är registrerad vårdgivare hos Institutionen för Vård och Omsorg, IVO.

Hälsokontroll specifikt inriktat till kvinnor med läkarbesök efter blodprovet. 29 hälsomarkörer för 8 områden. Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.

Ingående beskrivning av MEDISERAs Hälsokontroll HerCare för Kvinnor

HerCares Hälsokontroll för kvinnor från MEDISERA tillsammans med läkarbesök hos HerCare


HerCares Hälsokontroll för kvinnor innehåller totalt 29 blodanalyser inklusive fem hormoner, fem vitaminer och mineraler, markörer kopplat till funktion hos sköldkörtel, lever- och njure samt blodstatus, diabetes och inflammation.


– 29 st analyser: hormoner kopplat till kvinnliga hormoner, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, diabetes, bristande njur- leverfunktion, inflammation och blodstatus


– Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)


– Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal”, på MEDISERAs hemsida, som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto). Du tar med ditt provsvar när du besöker HerCares läkare. Du måste boka det själv hos dem och det kan tillkomma kostnader för det.


– En analys som konstaterar dina blodvärden jämfört med referensvärden


– Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar


– Du kan ta blodprovet direkt efter beställning


Varför skall du beställa HerCares Hälsokontroll för kvinnor?

Du som kvinna får en hälsokontroll specifikt framtagen i samarbete med HerCare inför ditt besök hos deras specialistteam.


Vilken dag i menstruationscykeln skall jag ta blodprovet?

Blodprovet skall tas dag 3-5 i din menscykel. Har du ingen mens längre spelar dagen du tar blodprovet ingen roll.


Läkemedel med hormoner, p-piller och hormonspiral

Observera att all tillförsel av hormoner till din kropp oavsett på vilket sätt påverkar dina hormonnivåer i sin helhet. Detta kommer alltså att påverka dina resultat på blodanalysen. Om du har/tar preventivmedel eller läkemedel innehållande hormoner rekommenderar MEDISERA inte denna Hälsokontroll, om det inte är så att du vill undersöka dina nivåer när du tillför hormoner.


Tolkning av provsvar

Eftersom Mediseras läkare inte har tillgång till din anamnes kommer MEDISERA inte kunna erbjuda en helhetstolkning av dina provsvar. Medisera kommer inte heller kunna jämföra olika testresultat med varandra i olika hälsokontroller för en mer heltäckande bedömning, diagnos eller orsaksförklaring.


HerCares team hjälper dig vidare

Ta med dina provresultat till ditt bokade besök hos HerCare för en mer djupgående analys av din situation.


Bra att veta

Ta ditt blodprov i god tid innan ditt bokade läkarbesök, gärna 7-10 dagar innan. Du behöver ha BankID för att kunna ta del av dina provresultat.


Hur går det till?

Du beställer HerCares Hälsokontroll för kvinnor hos Medisera. Du väljer ett provtagningsställe nära dig och går och tar ditt blodprov enligt de instruktioner du får vid beställning. Medisera rekommenderar att du tar ditt blodprov minst 7-10 dagar innan ditt bokade läkarbesök. Läkarbesöket hos HerCare bokar du separat och för detta tillkommer det en kostnad. Ditt resultat från blodprovsanalysen tar du med dig till läkarbesöket, antingen skriver du ut detta på papper eller tar skärmdumpar på resultatet. Du kan logga in med ditt BankId och se resultatet via Min journal under besöket. Då behöver du ha med dig din smart-phone / läsplatta /android eller liknande med tillgång till internet och Mobilt BankID. Kontrollera gärna innan ditt besök så att det tekniska fungerar.


Följande blodmarkörer ingår i HerCares Hälsokontroll för kvinnor:


Hormon – blodmarkörerer och analyter som testas:

– FSH
– Östradiol


Sköldkörtel – blodmarkörerer och analyter som testas:

– TSH
– T3
– T4


Vitaminer & Mineraler – blodmarkörerer och analyter som testas:

– D-vitamin
– Kobalamin – B12
– Folat – B9
– Järn
– Ferritin


Blodstatus – blodmarkörerer och analyter som testas:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)


Diabetes – blodmarkörerer och analyter som testas:

– HbA1C


Inflammation – blodmarkörerer och analyter som testas:

– CRP


Leverfunktion – blodmarkörerer och analyter som testas:

– ASAT
– ALAT
– Bilirubin
– ALP


Njurfunktion – blodmarkörerer och analyter som testas:

-Kreatinin
– Natrium
– Kalium
– Albumin
– Kalcium
– Fosfat


MEDISERAS samarbetspartners


Medisera samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, SYNLAB Medilab och Unilabs.
Medisera är registrerad vårdgivare hos Institutionen för Vård och Omsorg, IVO.

Hälsokontroll riktad mot kvinnor dr 11 st analyser mäter järn, blodstatus och sköldkörtelfunktion. Du kan boka tid eller välja dropin för blodprovet och får sedan ett läkarkommenterat svar online efter att ha loggat in enkelt med Bank-ID.

Hälsokontroll specifikt inriktad mot prestations-markörer. 38 hälsomarkörer för 11 områden. Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning

Ingående beskrivning av MEDISERAs Stora Prestationstest

Stora Prestationstestet från Medisera


Stora Prestationstestet är för dig som vill ta kontroll över din hälsa genom medicinsk information, undersöka om du är i riskzonen för vissa sjukdomar och få information om blodvärden relaterade till bl.a. syreupptagning, ämnesomsättning, muskeluppbyggnad och återhämtning.


Följande ingår i Stora prestationstestet:

– 38 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer, stressnivåer, anabolism och inflammation

– Blodprovstagning på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in (du behöver inte boka tid)

– Ett läkarkommenterat provsvar online i ”Min Journal” som du loggar in med via Bank-ID och kommer åt via mobil, surfplatta och dator (du behöver inte skapa ett konto)

– En analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden

– Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar

 

Du kan ta blodprovet direkt efter beställning


Observera att blodprov för Stora Prestationstestet inte går att ta på fredagar eller dag före röd dag. Analysen av IGF-1 kan i vissa fall göra att leveranstiden blir något längre.


Varför beställa Stora Prestationstestet?


Oavsett om du tränar för din egen skull eller för en prestation av något slag kan det vara värdefullt att ta reda på hur dina blodvärden ser ut. I denna hälsokontroll får du information om blodvärden relaterade till förmåga att bygga muskelmassa, att ta upp syre i blodet, nivå av skydd mot infektioner och sjukdomar, stressnivå och anabolism, vitamin- eller mineralbrist, funktion hos njurar, lever, hjärta/kärl samt sköldkörtel. Du får även information om blodstatus exempelvis järnvärde, blodfetter och blodsocker.


Njurarna påverkar salt- och vätskebalansen, vilken är viktig för en bra fysisk prestation. Kalcium är ett mineral som bygger upp skelettet, men som även i kombination med kalium och natrium hjälper till med signalöverföringen i nervcellerna. Det är viktigt att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att kroppen ska fungera normalt. Om du har brist på vitamin eller mineral kan det påverka allt från blodbilden till nervsystemets funktion.


Om PSA-prov

Är du intresserad av att testa PSA rekommenderar vi dig att läsa information från Socialstyrelsen innan du bestämmer dig.


Om testosteron-prov

Även testosteron ingår i Stora Prestationstestet. Det räcker inte att ha låg testosteronhalt, man måste också uppvisa symtom som är förenliga med testosteronbrist för att få diagnosen testosteronbrist.


Följande blodmarkörer ingår i Stora Prestationstestet

 

Blodstatus – Markörer och analyter som testas:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Medel cell volym (MCV)


Diabetes – Markörer och analyter som testas:

– Glukos
– HbA1C


Hjärta/kärl – Markörer och analyter som testas:

– HDL – kolesterol
– LDL – kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol – Totalt
– Triglycerider
– Apolipoprotein A
– Apolipoprotein B
– Apo kvot


Njurfunktion – Markörer och analyter som testas:

– Kreatinin
– eGFR (Krea) rel
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Albumin


Leverfunktion – Markörer och analyter som testas:

– ASAT
– ALAT


Vitaminer – Markörer och analyter som testas:

– D-vitamin
– Kobalamin – B12
– Folat – B9 (bara för kvinnor)


Mineraler – Markörer och analyter som testas:

– Järn
– Magnesium
– Ferritin


Sköldkörtelrubbning – Markörer och analyter som testas:

– TSH
– T4
– T3 (bara för kvinnor)


Prostata/Testosteron – Markörer och analyter som testas:

– PSA (bara för män)
– Testosteron (bara för män)


Stress/Anabolism – Markörer och analyter som testas:

– Kortisol
– C-Peptid
– IGF-1


Inflammation – Markörer och analyter som testas:

– CRP

 

Du kan ta blodprovet på drop-in på ett provtagningsställe nära dig redan minuter efter beställning.


Därefter loggar du in på “min-journal” på mediseras hemsida med Bank-ID för provresultat och läkarkommentar.


Faktapunkter om hur det går till och fungerar:


– Du kan ta blodprovet direkt efter beställning, på ett provtagningsställe nära dig

– Digitalt läkarkommenterat provsvar i ”Min Journal” via Bank-ID, snabbt, enkelt & patientsäkert. Du behöver inte skapa ett konto.

– Blodprovstagning med hög klinisk standard i samarbete med bl.a. Karolinska Universitetslaboratoriet

– Analysen konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden

– Legitimerad läkare kommenterar dina provsvar och ringer upp om de är gravt avvikande


Du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning på drop-in. Provtagningen håller hög klinisk standard genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB Medilab. Du får ett läkarkommenterat svar i “Min Journal” som du hittar här på Medisera.se inom två till sex bankdagar från den tidpunkt blodprovet tas.

Blodprovspanel med 13 analyser för dig som vill veta hur din veganska eller vegitariska livsstil påverkar dina blodvärden. Ibland kan brister uppstå vid ett specifikt kostintag och detta testar bristerna som är vanligast vid ett icke-animaliskt intag. Boka eller blodprov dropin och få svar online.

15 allergitest uppdelade på födoämne, pälsdjur och pollen.
Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning.

Werlabs en av de stora aktörerna som erbjuder både hälsokontroller samt enskilda brist- och sjukdomkontroller via blodprov. Du lämnar blodprovet på en mottagning efter att ha köpt testet och får sedan svar online i deras journal. Det behövs ingen remiss. 

Werlabs betyg omdöme och recensioner​

Användare av Werlabs tjänster som lämnat ett omdöme och betyg har gett dem 3.2 av 5 (49 recensioner) på Google 

WerlaBs - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningar

Leverantör

Provtyp och test

Pris

33 hälsomarkörer för 8 områden analyseras. Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral  eller mottagning.

Ingående beskrivning av Werlabs Hälsokontroll XL

Hälsokontroll XL från Werlabs

 

Förstå 8 viktiga områden för din hälsa med 33 hälsomarkörer samt en personlig läkarkommentar.

 

Testa 8 viktiga områden för din hälsa:

 

1. Hjärt och Kärl (7 hälsomarkörer)

 

Hjärt- och kärlsjukdom är en av de främsta dödsorsakerna i västvärlden. En av flera förekommande riskfaktorer är höga blodfetter, vilka ofta kan påverkas med kost och motion. Därför är det viktigt att hålla koll på dina blodfetter över tid.
– Kolesterol
– HDL
– LDL
– Trig
– ApoA1
– ApoBApo-kvot

 

2. Sköldkörteln (3 hälsomarkörer)

 

Förenklat kan man säga att sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen i kroppen, och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra. Vanliga symptom vid underfunktion eller överproduktion i sköldkörteln är trötthet, frusenhet, stresskänsla, svettningar och viktuppgång.
– TSH
– T4
– T3 (för kvinnor)

 

3. Diabetes (2 hälsomarkörer)

 

Typ 2-diabetes innebär att insulinproduktionen inte längre kan tillgodose kroppens behov. Detta leder till att sockret stannar kvar i blodet och blodsockernivåerna blir högre än normalt sett. Ett av problemen vid typ 2-diabetes är att kroppens celler är mindre känsliga för hormonet insulin, vilket kallas för insulinresistens.
– Glukos
– HbA1c

 

4. Vitaminer & Mineraler (7 hälsomarkörer)

 

Vitaminer och mineraler är den typ av ämnen som behöver tillföras via kosten för att man inte ska riskera att drabbas av bristsjukdomar. Vid vissa typer av vitamin- och/eller mineralbrister, såsom järnbrist, kan man uppleva symtom som trötthet och energilöshet.
– B12
– Folat
– Homocystein
– Vitamin D
– Magnesium
– Järn
– Ferritin

 

5. Leverfunktion (2 hälsomarkörer)

 

Levern är kroppens näst största organ och producerar flera viktiga proteiner. Genom att testa dina levervärden kan du få en indikation på hur din lever mår.
– ALAT
– ASAT

 

6. Njurfunktion (4 hälsomarkörer)

 

Njurarna utför en mängd uppgifter i kroppen, bland annat så filtrerar de blodet. Orsakerna till njursjukdomar är många. Bland annat kan du få besvär om du har en ärftlighet för njursjukdom,diabetes, övervikt eller om du är rökare.
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Krea

 

7. Blodstatus (7 hälsomarkörer)

 

Blodbrist innebär att du har för lite röda blodkroppar i blodet. De röda blodkropparna transporterar syre till cellerna och behövs för de flesta av kroppens funktioner, som blodbildning, ämnesomsättning och energiproduktion. Blodbrist kan göra att du blir trött, yr och får huvudvärk.
– EPK
– Hb
– EVF
– MCH
– MCV
– TPK
– LPK

 

8. Inflammation / Övrigt (3 hälsomarkörer)

 

Vanligt CRP är mest känt som ett infektionsprov, där värdet stiger bl. a. vid infektion och inflammation.

Testosteron är det viktigaste könshormonet hos män och är viktigt för de manliga fysiska egenskaperna. Du bör läsa Socialstyrelsens riktlinjer innan. Läs mer under Vanliga frågor.
– Testosteron (för män)
– PSA (För män i åldersgruppen 50-75 år och finns PSA som tillval i Werlabs kassa)
– CRP

Du kan också köpa en regulbunden prenumeration på hälsokontrollen och istället för 1395 kr för en gång betalar du då 1195 kr per gång en gång per år.

 

Vanliga frågor om den årliga Hälsokontrollen XL

 

1. När och hur får jag nästa kallelse?

 

Efter ett år blir du kallad till nästa hälsokontroll. Du kan gå direkt till ditt lokala provtagningsställe utan att behöva göra en ny beställning. Du binder dig till två tester, därefter har du valmöjligheten att avsluta din prenumeration. Vi kommer skicka en uppdatering till dig via e-post innan prenumerationen förlängs.

 

2. Får jag 15% rabatt på alla kompletterande tester?

 

Ja, inte bara är din Hälsokontroll XL redan rabatterad med 200 kr varje år utan alla kompletterande tester du köper får du 15% rabatt på. Rabatten aktiveras när du loggar in till ditt konto under köpprocessen.

 

3. Kan jag avsluta min prenumeration när som helst?

 

Du kan avsluta din prenumeration hos Werlabs när du vill. Efter din andra Årliga Hälskontroll XL gör du det utan extra kostnad.

43 hälsomarkörer för 8 områden analyseras (utökning inom 5 områden jämfört med XL). Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral eller mottagning.
Ingående beskrivning av Werlabs Hälsokontroll XL Plus

Hälsokontroll XL Plus från Werlabs


Förstå 8 viktiga områden för din hälsa med 43 hälsomarkörer samt en personlig läkarkommentar.


Hälsokontroll XL Plus inkluderar fler relevanta hjärt- och kärl-, diabetes-, mineral-, lever-, och njurmarkörer jämfört med Hälsokontroll XL.


HÄLSOKONTROLL XL PLUS anlysområden och tester mer ingående:


Hjärta & Kärl

Hjärt- och kärlsjukdom är en av de främsta dödsorsakerna i västvärlden. En av flera förekommande riskfaktorer är höga blodfetter, vilka ofta kan påverkas med kost och motion. Därför är det viktigt att hålla koll på dina blodfetter över tid. Högkänsligt CRP kan, för de flesta friska individer, användas som en riskmarkör för framtida hjärt- och kärlsjukdom.


Hälsomarkörer för Hjärta & Kärl:
– Kolesterol
– HDL
– LDL
– Trig
– ApoA1
– ApoB
– Apo-kvot
XL Plus inkluderar även
– hs-CRP


Sköldkörtel

Förenklat kan man säga att sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen i kroppen, och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra. Vanliga symptom vid underfunktion eller överproduktion i sköldkörteln är trötthet, frusenhet, stresskänsla, svettningar och viktuppgång.

 

Hälsomarkörer Sköldkörtel:
– TSH
– T4
– T3 (för kvinnor)


Diabetes

Typ 2-diabetes innebär att insulinproduktionen inte längre kan tillgodose kroppens behov. Detta leder till att sockret stannar kvar i blodet och blodsockernivåerna blir högre än normalt sett. Ett av problemen vid typ 2-diabetes är att kroppens celler är mindre känsliga för hormonet insulin, vilket kallas för insulinresistens.

C-peptid ger en uppfattning om kroppens insulinproduktion.

 

Hälsomarkörer Diabetes:
– Glukos
– HbA1c
XL Plus inkluderar även
– C-peptid


Vitaminer & Mineraler

Vitaminer och mineraler är den typ av ämnen som behöver tillföras via kosten för att man inte ska riskera att drabbas av bristsjukdomar. Vid vissa typer av vitamin- och/eller mineralbrister, såsom järnbrist, kan man uppleva symtom som trötthet och energilöshet.

Här ingår en utökad bedömning av järnstatus.

 

Hälsomarkörer Vitamin & Mineraler:
– B12
– Folat
– Homocystein
– Vitamin D
– Magnesium
– Järn
– Ferritin
XL Plus inkluderar även
– Transferrin
– Järnmättnad


Lever

Levern är kroppens näst största organ och producerar flera viktiga proteiner. Genom att testa dina levervärden kan du få en indikation på hur din lever mår.

Här ingår en utökad bedömning av leverstatus.

 

Hälsomarkörer Lever:
– ALAT
– ASAT
XL Plus inkluderar även
– GT
– ALP


Njurar

Njurarna utför en mängd uppgifter i kroppen, bland annat så filtrerar de blodet. Orsakerna till njursjukdomar är många. Bland annat kan du få besvär om du har en ärftlighet för njursjukdom, diabetes, övervikt eller om du är rökare.

Här ingår en utökad bild avseende kroppens salt- och vätskebalans och en uppskattning av din njurfunktion.

 

Hälsomarkörer Njurar:
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– Krea
XL Plus inkluderar även
– Klorid
– Fosfat
– Cystatin C
– eGFR(CysC)
– Albumin


Blodstatus

Blodbrist innebär att du har för lite röda blodkroppar i blodet. De röda blodkropparna transporterar syre till cellerna och behövs för de flesta av kroppens funktioner, som blodbildning, ämnesomsättning och energiproduktion. Blodbrist kan göra att du blir trött, yr och får huvudvärk.

 

Hälsomarkörer Blodstatus:
– EPK
– Hb
– EVF
– MCH
– MCV
– TPK
– LPK


Inflammation / Övrigt:

Testosteron är det viktigaste könshormonet hos män och är viktigt för de manliga fysiska egenskaperna.

 

Hälsomarkörer Inflammation / Övrigt:
– Testosteron (för män)
– PSA (För män i åldersgruppen 50-75 år och finns PSA som tillval i kassan. Du bör läsa Socialstyrelsens riktlinjer innan).

 

Genom att beställa Hälsokontroll XL Plus får du en utökad bedömning inom 5 områden med totalt
43 hälsomarkörer.


Du får också snabbt provsvar samt en personlig läkarkommentar


De mer ingående Hälsokontroll XL Plus har en utökad kontroll inom följande områden:

 

1. Diabetes
C-peptid: ger en uppfattning om kroppens insulinproduktion.

 

2. Hjärta & Kärl
Högkänsligt CRP (hs-CRP): bidrar med ytterligare en pusselbit avseende riskbedömningen för framtida hjärt- och kärlsjukdom. Vid upprepad provtagning kan högkänsligt CRP, för de flesta friska individer, användas som en sådan riskmarkör.

 

3. Vitaminer & Mineraler
Transferrin & Transferrinmättnad: utökad bedömning av järnstatus.

 

4. Lever
GT & Alkaliskt fosfatas (ALP): Utökad bedömning av leverstatus.

 

5. Njurar
Klorid & Fosfat: utökad bild avseende kroppens saltbalans.

Cystatin C & eGFR: Med hjälp av Cystatin C får du en beräknad njurfunktionsmarkör, eGFR (Cys C), som ger en uppskattning av din njurfunktion.

Albumin: Viktigt protein (äggviteämne) som bildas i levern. Har betydelse för transport av olika ämnen och kroppens vätskefördelning.

20 hälsomarkörer för 6 områden (markörer för hjärta och kärl, diabetes, blodstatus, sköldkörtel, njurar) analyseras. Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral  eller mottagning.
Ingående beskrivning av Werlabs Folkhälsopaket

Folkhälsopaket från Werlabs


Sveriges folkhälsa börjar hos dig. För att uppmärksamma vikten av god folkhälsa har Werlabs tagit fram ett Folkhälsopaket. Det fokuserar på 3 viktiga områden: diabetes, hjärt- kärlsjukdom och sköldkörtelfunktion.


Paketet testar 20 hälsomarkörer.
Fokus ligger på diabetes, hjärt- kärlsjukdom och sköldkörtelfunktion.


Du kan beställa med email eller BankID

 

Varför ett Folkhälsopaket?


Werlabs övertygelse är att nyckeln till en god folkhälsa ligger hos individen. Med ökad kunskap om sin hälsa kan den enskilde göra aktiva vardagsval för just dennes välmående och livskvalitet.


Möjligheten att få information om sin egen hälsa på ett enkelt, smidigt och tydligt sätt har tidigare varit begränsad. Med Werlabs hälsoanalyser erbjuds individer nu tekniken för detta.


Få kunskap om dina blodmarkörer genom vårt Folkhälsopaket – tillsammans strävar Werlabs mot ett samhälle där invididen har informationen och motivationen att ta ansvar för sin egen hälsa.


– Snabbt & smidigt blodprov på valfritt provtagningsställe
– Konfidentiella resultat online i ‘Min journal’ via BankID
– Ackrediterade samarbeten för blodprovstagning och analys
– Legitimerad Werlabs-läkare kommenterar dina resultat


Vad ingår i Folkhälsopaketet?

De här markörerna och analyterna analyseras i Folkhälsopaketet:


Hjärt- och kärlsjukdom

– HDL Kolesterol
– LDL Kolesterol
– Kolesterol-total
– Triglycerider


Diabetes

– HbA1c
– Glukos


Blodstatus

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– MCHC
– MCV
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)


Leverfunktion

– ALAT
– ASAT


Njurfunktion

– Kreatinin
– Natrium
– Kalium


Sköldkörtelrubbning

– TSH
T4 Fritt


Så fungerar Werlabs


Tre enkla steg för att ta reda på hur du mår på insidan, där det räknas.


1. Beställ

Beställ din hälsokontroll med e-post eller BankID.


2. Ta ditt prov

Välj provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.


3. Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral eller mottagning
25 hälsomarkörer för 5 områden analyseras med fokus på trötthet
Ingående beskrivning av Werlabs Karin Björkegren Jones-paketet

Karin Björkegren Jones-paketet hos Werlabs


Karin Björkegren Jones är ett yogaproffs, författare, hälsoprofil och dessutom en av Werlabs ambassadörer. Under lång tid har hon förstått hur viktigt det är med en balans för både kropp och själ.


Både inre och yttre obalans kan leda till diffusa symtom som nedstämdhet, trötthet, oro mm, där orsaken till en början kan vara svår att förstå. Tillsammans med Karin har Werlabs tagit fram ett paket som kan hjälpa dig att ta reda på mer om din kropp och analysera dina värden relaterade till vissa av dessa besvär.


Sköldkörtelbesvär är något som Karin bryr sig särskilt om då det verkar vara ett stort problem för framförallt kvinnor – inte minst för Karin själv. Därför har Werlabs tillsammans tagit fram ett extra omfattande Wellnesspaket med fokus på sköldkörteln.


Paketet innehåller 25 hälsomarkörer med fokus på sköldkörtelhormoner.


Du kan beställa med email eller BankID


Vad ingår i Karin Björkegren Jones-paketet?


Sköldkörteln


Sköldkörteln – Markörer och analyter som testas

– TSH
– T4
– Fritt T3
– Fritt TPO-ak
– TRAK


Sköldkörteln är en körtel som sitter under struphuvudet på framsidan av halsen. Förenklat kan man säga att sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen i kroppen, och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra. Sköldkörtelrubbning är 5–10 gånger vanligare hos kvinnor än hos män.


Sköldkörtelrubbing kan yttra sig i underfunktion – Hypotyreos, eller överfunktion – Hypertyreos. Trötthet, frusenhet och viktuppgång är vanliga symptom vid underfunktion. Vid det omvända, alltså en överproduktion av sköldkörtelhormon, blir resultatet den omvända, inre oro, stresskänsla, hjärtklappning, svettningar, allmän sjukdomskänsla och viktnedgång. Sjukdomarna drabbar ofta i medelåldern, ibland i samband med graviditet.


För att få en mer komplett bild av hur din sköldkörtel fungerar ingår i Karins paket hypofyshormonet TSH plus sköldkörtelhormonerna fritt T3 samt fritt T4. Dessutom ingår även antikropparna anti-TPO och TRAK för att påvisa eventuell autoimmun reaktion mot sköldkörteln vilket är den vanligaste orsaken till sköldkörtelsjukdomar i Sverige.


Vitaminer / Mineraler


Vitaminer / Mineraler – Markörer och analyter som testas

– Vitamin B12
– D-vitamin
– Homocystein
– Folat
– Magnesium


Vitaminer och mineraler är livsviktiga ämnen som behövs för att cellerna i kroppen ska fungera. Brist på vitaminer kan ha konsekvenser på allt från blodbild, DNA-syntes, hud och hår till nervsystemets funktion. Tidig vitaminbrist ger få symtom men är viktigt att fånga upp innan besvären dyker upp. När symtom väl dyker upp kan man ha gått länge med sin vitaminbrist.

Symtomen kan vara diffusa, allmänna och svåra att sätta fingret på och därför svåra att tidigt diagnosticera utan provtagning.


Hormoner


Hormoner – Markörer och analyter som testas

– Kortisol


Kortisol, även kallat hydrokortisol, är ett stresshormon som är viktig för en mängd olika funktioner i kroppen. Några av de kroppsfunktioner som kortisol hjälper till med är att se till att levern kan reglera blodsockernivån och att kroppen håller ett jämnt blodtryck. Kroppen utsöndrar även kortisol när du är stressad för att förstärka immunförsvaret, något som är bra i början men som leder till problem med immunförsvaret om det håller på för länge. När du har för lite eller för mycket kortisol i kroppen kan du få stora problem.


Kortisolnivåerna i blodet varierar från person till person och påverkas även av om man till exempel är stressad. Eftersom halten kortisol varierar över dygnet så gör man kortisoltestet på morgonen då nivåerna är som högst.


Njurvärden och blodsalter


Njurvärden och blodsalter – Markörer och analyter som testas:

– Albumin
– Kreatinin
– Natrium
– Kalium
– Kalcium


Albumin är ett protein som finns i blodet. Det binder flera viktiga ämnen och reglerar till viss del vätskebalansen. För låg halt kan leda till ödem (vätskeansamling) i kroppen. Brist på albumin kan bero på vissa sjukdomar, viss kost eller svårigheter att ta upp vissa ämnen i tarmen.


Kalcium bygger delvis upp skelettet, men har även tillsammans med kalium och natrium en stor roll i signalöverföringen i nervcellerna. Dessa salter balanseras noga av kroppen, men kan vara avvikande om man tar vissa läkemedel eller vid vissa sjukdomar. Njurarna har en stor roll i salt- och vätskebalansen. Kreatinin är ett av måtten på hur njurarna fungerar. Calciumhalten regleras även av vitamin-D-nivåerna och genom bisköldkörtlarna (paratyreoidea).


Avvikande saltbalans ger också diffusa symtom tidigt, men blir mer tydliga med ökad brist. Symtom kan innefatta nedstämdhet, trötthet, pirrningar och muskelkramper.


Blodstatus och järvärden


Blodstatus och järvärden – Markörer och analyter som testas:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– MCV
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Ferritin
– Järn


Järn är en av beståndsdelarna i hemoglobin, det syretransporterande proteinet i röda blodkroppar, erytrocyter. Hb sjunker efter ett tag vid järn/blodbrist och storleken på röda blodkroppar minskar (MCV). Symtomen är diffusa med trötthet, blekhet, nedstämdhet och pirrningar och tyngdkänsla i benen. Ferritin är ett mått på järnlagren i kroppen och värdet sjunker tidigt vid järnbrist. Ferritin är också en inflammationsmarkör som kan öka vid infektion/inflammation. Vita blodkroppar utgör en stor del av och ansvarar för immunförsvaret. Detta test mäter antalet blodkroppar, men inte funktionen.


Så fungerar Werlabs


Tre enkla steg för att ta reda på hur du mår på insidan, där det räknas.


1. Beställ

Beställ din hälsokontroll med e-post eller BankID.


2. Ta ditt prov

Välj provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.


3. Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.


Detta blodprov bör tas innan kl 10 på morgonen.


Inför blodprovet


Inför blodprovstagning är detta bra att tänka på:


– Du behöver inte skriva ut någon remiss.

– Tag med giltig legitimation.

– Provet ska tas fastande. Detta innebär att du inte ska äta 10 timmar innan provtagning. Vatten och svart kaffe eller te (utan mjölk/socker) går bra att dricka under fastan.

– Tag blodprovet före kl. 10 på morgonen, pga att vissa markörer har en dygnsvariation.

– Du bör vila på plats i 15 minuter innan provet tas.
Om du behandlas med LevaxinⓇ, tag dosen efter provtagning.


Mediciner och tillskott


Om man ska lämna provet fastande på morgonen så ska man ta sin morgonmedicin direkt efter provtagningen och inte innan.


Antibiotika påverkar också dina blodvärden. Werlabs rekommenderar därför att du väntar två veckor efter avslutad antibiotikabehandling innan du genomför provtagning.


Om du tar vitaminer eller kosttillskott vid provtagningstillfället så kommer ditt blodprov att visa hur dina värden ser ut med dessa i kroppen.


Mediciner som innehåller hormoner kan påverka kroppen under längre tid även efter avslutad behandling.


Mat och dryck


Många av Werlabs hälsoanalyser kräver att man ska fasta innan provtagningen, exempelvis ska man fasta inför Hälsokontroll XL. Detta innebär att du ska, med undantag för vatten, kaffe/te (utan mjölk och socker), avstå från att äta eller dricka under minst 10 timmar (dock är 12 timmar att föredra) före blodprovstagning. Rökning och snus bör också undvikas.


Glukos, triglycerider, LDL-kolesterol , C-peptid och Zink är mycket känsliga för intag av mat och dryck och värdet kan bli missvisande vid otillräcklig fasta.


Undvik gärna mycket fet mat och alkohol dagarna innan provtagningen då detta kan påverka dina levervärden.


Om du vill följa dina värden över tid så är det bra om provet alltid lämnas fastande för att minska påverkan av den biologiska variationen och lättare upptäcka trender.


Tidpunkt för provtagningen


Nivån på många markörer, särskilt kortisol , testosteron och järn, varierar över dygnet, därför ska blodprovet helst lämnas innan kl 10 på morgonen.


Om du vill följa dina värden över tid så är det bra om provet lämnas vid ungefär samma tidpunkt under dygnet, för att minska påverkan på den biologiska variationen och lättare upptäcka trender.


Fysisk aktivitet


Planera din tid så att du kan sitta ner i lugn och ro i minst en kvart på provtagningsenheten innan du lämnar provet. Detta för att eventuell korttids-stress innan provtagning inte ska påverka ditt resultat.

Undvik fysisk träning dagen innan provtagningen.


Stickrädd?


Det är vanligt att av olika anledningar vara rädd för vissa delar av provtagningen. De som arbetar på laboratoriet gör sitt bästa för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt och det är därför viktigt att du berättar för dem hur de kan underlätta provtagningen för dig.

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral  eller mottagning
38 hälsomarkörer för 7 områden analyseras med inriktning på träning och prestation
Ingående beskrivning av Werlabs Performance Test

Performance Test från Werlabs


Tränar du hårt och vill veta om träningen har positiv effekt? Fysisk träning har många positiva effekter på kroppen. Nivåerna av de ”dåliga” blodfetterna sjunker, medan nivåerna av de ”goda” blodfetterna stiger. Dessutom ökar cellernas känslighet för hormonet insulin, vilket minskar risken för att utveckla diabetes. Dessa effekter är dock sällan något man själv märker av.


För att få bekräftat att det hårda arbete man utför har effekt och för att öka motivationen till att fortsätta träna hårt kan det därför vara av värde att ta dessa prover med en regelbundenhet för uppföljning. Detta paket mäter faktorer som kan påverka dina träningsresultat och hjälper dig på så vis att öka dina förutsättningar för att få ut det mesta utav din träning.


Du kan beställa med email eller BankID.


Vad ingår i Werlabs Performance Test?


Sköldkörteln

 

 

Sköldkörteln – markörer och analyter som testas:

– TSH
– T4 Fritt
– T3 Fritt (bara kvinnor)


Sköldkörteln är ett viktigt organ som sitter under struphuvudet på framsidan av halsen. Sköldkörtelhormon påverkar kroppens ämnesomsättning. Underfunktion i sköldkörteln kan leda till symptom som viktuppgång, svårigheter att gå ner i vikt, trötthet och energilöshet. En överfunktion kan yttra sig som inre oro, hjärtklappning, håravfall och viktnedgång. Båda tillstånden kan ge symptom som misstas för ångest och depression.

 

Blodfetter

 


Blodfetter – markörer och analyter som testas:

– HDL Kolesterol
– LDL Kolesterol
– Kolesterol-total
– Triglycerider
– Apolipoprotein A
– Apolipoprotein B
– Apo kvot


Kolesterol är bland annat en viktig beståndsdel i kroppens alla celler, inte minst i hjärnan. Det är även en livsviktig del i bildandet av många hormoner. En stor mängd cirkulerande blodfetter kan dock vara skadligt om de tas upp i kärlväggarna och bildar så kallade plack. Plackbildning i kärlväggarna är en del i utvecklingen av hjärt-kärlsjukdom. Blodfetterna transporteras i blodet på olika sätt. Hur och i vilken omfattning avgör om de bidrar till eller inte bidrar till ökad risk för hjärt- kärlsjukdom. Dessa ”goda” och ”dåliga” blodfetter mäts i paketet på både det äldre traditionella viset, men även med senaste metoden för blodfettsanalys. Dessa värden kan vara av värde att följa och använda för att utvärdera t ex en livsstilsändring.

 

Blodsocker

 


Blodsocker – markörer och analyter som testas:

– HbA1c
– Glukos


Typ-2 diabetes ökar dramatiskt i västvärlden. Både långtidsblodsocker som speglar genomsnittligt sockerläge senaste månaderna samt fasteblodsocker finns med. Fysisk aktivitet kan hjälpa till att sänka blodsockret, framförallt om man tränar stora muskelmassor genom allsidig styrketräning och simning.

 

Blodstatus

 


Blodstatus och järvärden – markörer och analyter som testas:

– Hemoglobin (Hb)
-Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– MCH
– MCV
– Erytrocyter (EPK)
– Hematokrit (EVF)
– Ferritin
– Järn


Hemoglobin (Hb) är ett järninnehållande protein som finns i de röda blodkropparna och ansvarar för att ta upp syre i lungorna och transportera ut det till alla organ och vävnader. Om mängden hemoglobin eller röda blodkroppar är låg, till exempel på grund av järnbrist kan detta medföra trötthet och minskad ork/prestationsförmåga. Med anledning av det så är det en viktig analys för alla som sysslar med konditionsidrott. Ferritin är ett mått på lagrat järn – ett lågt värde talar för begynnande järnbrist, och ett högt ferritin kan bland annat bero på stress eller infektion/inflammation.

 

Hormoner & Inflammation

 


Hormoner & Inflammation – markörer och analyter som testas:

– IGF-1
– C-peptid
– Testosteron (bara mäni åldersgruppen 50-75 år)
– Kortisol
– PSA (bara män)
– CRP


Testosteron ökar hos mannen upp till 40-årsåldern då testosteronnivåen sedan avtar successivt med stigande ålder. Detta kan påverka träning och prestation och är därför en viktig analys. IGF-1 nivån ökar också med träning och bidrar till återuppbyggnad av kroppen. Nivåerna av IGF-1 och testosteron sjunker vanligtvis med åldern, men kan påverkas betydligt av livsstilsval, speciellt genom träning, där styrketräning av stora muskelgrupper anses ha en positiv effekt.


Stresshormonet kortisol finns med som en markör. Stress kan bero på många orsaker. Men det är den långvariga, kroniska stressen som är skadlig för oss människor. Höga stressnivåer minskar träningsresultat och prestation. Men träning har en väldigt bra förebyggande effekt på stresskänslighet och kunskapen om hur träning kan förebygga t ex stressrelaterad sjukdom så som utmattningssyndrom ökar ständigt.

 

Njurfunktion & Leverfunktion

 


Njurfunktion & Leverfunktion – markörer och analyter som testas:


– Kreatinin
– Natrium
– Kalium
– Kalcium
– ALAT
– ASAT


Kalcium bygger delvis upp skelettet, men har även tillsammans med kalium och natrium en stor roll i signalöverföringen i nervcellerna. Dessa salter balanseras noga av kroppen, men kan vara avvikande om man tar vissa läkemedel eller vid vissa sjukdomar. Njurarna har en stor roll i salt- och vätskebalansen. Kreatinin är ett av måtten på hur njurarna fungerar. Kalciumhalten regleras även av vitamin-D-nivåerna och genom bisköldkörtlarna (paratyreoidea).


Avvikande saltbalans ger också diffusa symtom tidigt, men blir mer tydliga med ökad brist. Symtom kan innefatta nedstämdhet, trötthet, pirrningar och muskelkramper.

 

Vitaminer & Mineraler

 


Vitaminer & Mineraler – markörer och analyter som testas:

– Vitamin B12
– D-vitamin
– Homocystein
– Folat
– Magnesium


Vitaminer och mineraler är livsviktiga ämnen som behövs för att cellerna i kroppen ska fungera. Brist på vitaminer kan ha konsekvenser på allt från blodbild, DNA-syntes, hud och hår till nervsystemets funktion. Tidig vitaminbrist ger få symtom men är viktigt att fånga upp innan besvären dyker upp. När symtom väl dyker upp kan man ha gått länge med sin vitaminbrist.


Symtomen kan vara diffusa, allmänna och svåra att sätta fingret på och därför svåra att tidigt diagnosticera utan provtagning.


Inför blodprovet


Inför blodprovstagning är detta bra att tänka på:

– Du behöver inte skriva ut någon remiss.
– Tag med giltig legitimation.
– Provet ska tas fastande. Detta innebär att du inte ska äta 10 timmar innan provtagning. Vatten och svart kaffe eller te (utan mjölk/socker) går bra att dricka under fastan.
– Tag blodprovet före kl. 10 på morgonen, pga att vissa markörer har en dygnsvariation.
– Du bör vila på plats i 15 minuter innan provet tas.
– Om du behandlas med LevaxinⓇ, tag dosen efter provtagning.


Mediciner och tillskott

Om man ska lämna provet fastande på morgonen så ska man ta sin morgonmedicin direkt efter provtagningen och inte innan.


Antibiotika påverkar också dina blodvärden. Vi rekommenderar därför att du väntar två veckor efter avslutad antibiotikabehandling innan du genomför provtagning.


Om du tar vitaminer eller kosttillskott vid provtagningstillfället så kommer ditt blodprov att visa hur dina värden ser ut med dessa i kroppen.


Mediciner som innehåller hormoner kan påverka kroppen under längre tid även efter avslutad behandling.


Mat och dryck

Många av Werlabs hälsoanalyser kräver att man ska fasta innan provtagningen, exempelvis ska man fasta inför Hälsokontroll XL. Detta innebär att du ska, med undantag för vatten, kaffe/te (utan mjölk och socker), avstå från att äta eller dricka under minst 10 timmar (dock är 12 timmar att föredra) före blodprovstagning. Rökning och snus bör också undvikas.


Glukos, triglycerider, LDL-kolesterol , C-peptid och Zink är mycket känsliga för intag av mat och dryck och värdet kan bli missvisande vid otillräcklig fasta.


Undvik gärna mycket fet mat och alkohol dagarna innan provtagningen då detta kan påverka dina levervärden.


Om du vill följa dina värden över tid så är det bra om provet alltid lämnas fastande för att minska påverkan av den biologiska variationen och lättare upptäcka trender.


Tidpunkt för provtagningen

Nivån på många markörer, särskilt kortisol , testosteron och järn, varierar över dygnet, därför ska blodprovet helst lämnas innan kl 10 på morgonen.


Om du vill följa dina värden över tid så är det bra om provet lämnas vid ungefär samma tidpunkt under dygnet, för att minska påverkan på den biologiska variationen och lättare upptäcka trender.


Fysisk aktivitet

Planera din tid så att du kan sitta ner i lugn och ro i minst en kvart på provtagningsenheten innan du lämnar provet. Detta för att eventuell korttids-stress innan provtagning inte ska påverka ditt resultat.

Undvik fysisk träning dagen innan provtagningen.


Stickrädd?

Det är vanligt att av olika anledningar vara rädd för vissa delar av provtagningen. De som arbetar på laboratoriet gör sitt bästa för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt och det är därför viktigt att du berättar för dem hur de kan underlätta provtagningen för dig.


Så fungerar Werlabs


Tre enkla steg för att ta reda på hur du mår på insidan, där det räknas.

1. Beställ

Beställ din hälsokontroll med e-post eller BankID.


2. Ta ditt prov

Välj provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov.


3. Få snabba svar

En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar.

Svensk Provtagning är en annan av de stora aktörerna som erbjuder både hälsokontroller samt enskilda brist- och sjukdomkontroller via blodprov. Du lämnar också här blodprovet på en mottagning efter att ha köpt testet och får sedan svar online i deras journal. Det behövs ingen remiss. 

Svensk Provtagning betyg omdöme och recensioner

Användare av Svensk Provtagings tjänster och som lämnat ett omdöme och betyg har gett dem 5.0 av 5 (8 omdömen) på Google. På Trustpilot här ännu inget omdöme gets. På Refunder har två omdömen gets med ett snitt på 4.0 av 5

Svensk Provtagning - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningar

Märke

Provtyp

Testar

Pris

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
51 hälsomarkörer och analyter för 11 områden
Ingående beskrivning av Svensk Provtagnings Hälsokontroll Premium

Hälsokontroll Premium från Svensk Provtagning


Svensk Provtagnings mest omfattande och kompletta hälsoundersökning, som ger dig insikter kring 51 st analyter, tillsammans med en djupgående läkarkommentar som förklarar vad som sker på din insida.


Områden och analyter och markörer som mäts i testet:


Blodstatus

Om du ofta är trött, yr eller andfådd kan det bero på blodbrist. Genom ett enkelt blodprov kan du få bättre koll på din hälsa och få bättre klarhet i om du lider av blodbrist samt få en indikation på ditt immunförsvars funktion.

Analyter för att analysera din blodstatus:
– Hb
– LPK
– TPK
– EPK
– EVF
– MCV
– MCH


Vitaminer / Mineraler

Vitaminer och mineraler är viktiga näringsämnen som din kropp behöver i lagom mängder. En varierad kost är viktigt för att få i sig alla de olika vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

Analyter för att analysera din vitamin- och mineralstatus:
– Järn
– Ferritin
– Transferrin
– Magnesium
– Kalcium
– Vitamin B12
– Vitamin D-25-OH
– Folat


B-celler

De vita blodkropparna är blodceller som är en del av kroppens immunförsvar. En fördjupad analys av de olika vita blodkropparna ger en indikation rörande immunförsvarets funktion och status.

Analyter för att analysera dina B-celler:
– Lymfocyter
– Neutrofila
– Eosinofila
– Basofila
– Monocyter


Hjärta / kärl

Ta reda på blodets fett- eller sockernivåer och få insikter rörande din allmänna hälsostatus och om du eventuellt löper ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Analyter för att analysera ditt hjärta och kärl:
– Triglycerider
– HDL
– LDL
– Kolesterol-total
– Apo A1
– Apo B
– Apo kvot


Inflammation

Förhöjda SR och CRP-värden kan tyda på att man har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen. Även stegrade värden av vita blodkroppar kan uppkomma vid en inflammatoriska och infektiösa tillstånd.

Analyter för att analysera om du har en inflammation:
– CRP
– SR


Njurfunktion

Njurarna har flera livsviktiga egenskaper t.ex filtrera blodet, producera urin och reglera blodtrycket. Försämrad njurfunktion kan ge symptom som svullnad, högt blodtryck, trötthet och illamående.

Analyter för att analysera din njurfuntion:
– Kalium
– Natrium
– Kreatinin
– Cystatin C
– Urat
– Albumin
– Kalcium


Enzymer

Enzymer är speciella proteiner som fungerar som katalysatorer i många av kroppens inre processer, t.ex matsmältning eller omvandling av socker till energi.

Analyter för att analysera vissa av dina enzym:
– Kreatinkinas
– Amylas


Leverfunktion

Levern är ett av kroppens största inre organ och har till uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen och såväl bryta ned som bygga upp ämnen inom kroppens komplexa system.

Analyter för att analysera din leverfunktion:
– ASAT
– ALAT
– ALP
– Bilirubin
– Bilirubin konj.
– GT


Prostataprov / Testosteron

Testosteron är ett könshormon hos män. Prostata-testet mäter nivån av PSA (prostataspecifik antigen) i blodet. PSA kan förhöjas i fall av prostatacancer.

Analyter för att analysera ditt testosteron och din prostata:
– Testosteron (bara för män)
– PSA total (bara för män)
– LH (bara för män)


Blodsocker

Genom att kontinuerligt mäta ditt blodsocker kan du i tidigt skede se tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes. Blodsockernivån kan du själv påverka genom att äta hälsosamt och regelbundet utöva fysisk aktivitet.

Analyter för att analysera ditt blodsocker:
– Glukos
– HbA1c


Sköldkörtel

Sköldkörteln sitter under struphuvudet på framsidan av halsen och har till uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Symptomen på sköldkörtelrubbning är många och kan variera.

Analyter för att analysera din sköldkörtel:
TSH
T3 Fritt (bara för kvinnor)
T4 Fritt


Kolla din journal hos Svensk Provtagning


Utöver provsvar, så analyseras och kommenteras dina prover av legitimerad specialistläkare.

Läkarkommentaren tar hänsyn till informationen som du via webb-enkät lämnar till Svensk Provtagning innan du gör dina prover. Syftet är att läkarkommentaren ska ge dig en tydlig bild av dina resultat, vad som eventuellt påverkar dem, samt vad du kan göra för att förbättra dina värden ifall det behövs.


Innan du tar provet:


1. Allmänt

– Ta med giltig legitimation
– Ta helst provet innan klockan 10.00
– Undvik träning innan provtagningen eftersom det kan påverka analysen


2. Fastande mage

Provet ska tas på fastande mage, därav inget matintag 10-12h innan provtagningen. Vatten och svart kaffe eller te utan tillsatser av socker eller mjölk går bra.
Undvik fet mat och alkohol dagen före din provtagning


3. Medicinering

Undvik järnmedicin dagen före din provtagning
Analys bör inte utföras vid medicinering med NSAID-preparat (antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel med undantag för paracetamol)
Tag ej levaxin eller annan medicin för sköldkörteln timmarna innan provtagning
Provtagningen bör inte genomföras vid pågående eller nyss avslutad antibiotikabehandling eller infektion

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral eller mottagning

38 hälsomarkörer för 9 områden analyseras

Ingående beskrivning av Svensk Provtanings Hälsokontroll Kvinna

Hälsokontroll Kvinna hos Svensk Provtagning


En fördjupad hälsoanalys för kvinnor i alla åldrar. Innehåller bl.a. test för viktiga hälsoområden såsom kontroll av blodkroppar, kolesterol, blodsocker, sköldkörtel, och vitaminer.


Undersökningen omfattar 9 viktiga områden för din hälsa:


Blodstatus


Om du ofta är trött, yr eller andfådd kan det bero på blodbrist. Genom ett enkelt blodprov kan du få bättre koll på din hälsa och få bättre klarhet i om du lider av blodbrist samt få en indikation på ditt immunförsvars funktion.


Blodstatus – Analyter och markörer som testas:

– Hb
– LPK
– TPK
– EPK
– EVF
– MCV
– MCH


Hjärta / kärl


Ta reda på blodets fett- eller sockernivåer och få insikter rörande din allmänna hälsostatus och om du eventuellt löper ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.


Hjärta / Kärl – Analyter och markörer som testas:

– Triglycerider
– HDL
– LDL
– Kolesterol-total
– Apo A1
– Apo B
– Apo kvot


Njurfunktion


Njurarna har flera livsviktiga egenskaper t.ex filtrera blodet, producera urin och reglera blodtrycket. Försämrad njurfunktion kan ge symptom som svullnad, högt blodtryck, trötthet och illamående.


Njurfunktion – Analyter och markörer som testas:

– Kalium
– Natrium
– Kreatinin


Leverfunktion


Levern är ett av kroppens största inre organ och har till uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen och såväl bryta ned som bygga upp ämnen inom kroppens komplexa system.


Leverfunktion – Analyter och markörer som testas:

– ASAT
– ALAT
– ALP


B-celler


De vita blodkropparna är blodceller som är en del av kroppens immunförsvar. En fördjupad analys av de olika vita blodkropparna ger en indikation rörande immunförsvarets funktion och status.


B-celler – Analyter och markörer som testas:

– Lymfocyter
– Neutrofila
– Eosinofila
– Basofila
– Monocyter


Sköldkörtel


Sköldkörteln sitter under struphuvudet på framsidan av halsen och har till uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Symptomen på sköldkörtelrubbning är många och kan variera.


Sköldkörtel – Analyter och markörer som testas:

– TSH
– T3 Fritt
– T4 Fritt


Vitaminer / Mineraler


Vitaminer och mineraler är viktiga näringsämnen som din kropp behöver i lagom mängder. En varierad kost är viktigt för att få i sig alla de olika vitaminer och mineraler som kroppen behöver.


Vitaminer / Mineraler – Analyter och markörer som testas:

– Järn
– Zink
– Magnesium
– Vitamin B12
– Vitamin D-25-OH
– Folat


Blodsocker


Genom att kontinuerligt mäta ditt blodsocker kan du i tidigt skede se tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes. Blodsockernivån kan du själv påverka genom att äta hälsosamt och regelbundet utöva fysisk aktivitet.


Blodsocker – Analyter och markörer som testas:

– Glukos
– HbA1c


Inflammation


Förhöjda SR och CRP-värden kan tyda på att man har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen. Även stegrade värden av vita blodkroppar kan uppkomma vid en inflammatoriska och infektiösa tillstånd.


Inflammation – Analyter och markörer som testas:

– CRP
– SR


Kolla din journal


Utöver provsvar, så analyseras och kommenteras dina prover av legitimerad specialistläkare.


Läkarkommentaren tar hänsyn till informationen som du via webb-enkät lämnar till Svensk Provtagning innan du gör dina prover. Syftet är att läkarkommentaren ska ge dig en tydlig bild av dina resultat, vad som eventuellt påverkar dem, samt vad du kan göra för att förbättra dina värden ifall det behövs.


Innan du tar provet


Allmänt

– Ta med giltig legitimation
– Ta helst provet innan klockan 10.00
– Undvik träning innan provtagningen eftersom det kan påverka analysen


Fastande mage

– Provet ska tas på fastande mage, därav inget matintag 10-12h innan provtagningen. Vatten och svart kaffe eller te utan tillsatser av socker eller mjölk går bra.
​- Undvik fet mat och alkohol dagen före din provtagning


Medicinering

– Undvik järnmedicin dagen före din provtagning
– Analys bör inte utföras vid medicinering med NSAID-preparat (antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel med undantag för paracetamol)
– Undvik Levaxin dagen före din provtagning
– Provtagningen bör inte genomföras vid pågående eller nyss avslutad antibiotikabehandling


Hälsokontroll Kvinna

Denna undersökning går igenom 38 analyter kopplade till 9 viktiga områden för din hälsa.

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
38 hälsomarkörer och analyter för 10 områden
Ingående beskrivning av Svensk Provtagnings Hälsokontroll Man

Hälsokontroll Man hos Svensk Provtagning


Ett allomfattande test för män i alla åldrar. Innehåller bl.a. test för vitamin och mineraler, njurfunktion, kolesterol, prostata och testestoron.


Undersökningen omfattar 10 viktiga områden för din hälsa:


Blodstatus


Om du ofta är trött, yr eller andfådd kan det bero på blodbrist. Genom ett enkelt blodprov kan du få bättre koll på din hälsa och få bättre klarhet i om du lider av blodbrist samt få en indikation på ditt immunförsvars funktion.


Blodstatus – Analyter och markörer som testas:

– Hb
– LPK
– TPK
– EPK
– EVF
– MCV
-MCH


Hjärta / kärl


Ta reda på blodets fett- eller sockernivåer och få insikter rörande din allmänna hälsostatus och om du eventuellt löper ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.


Hjärta / kärl – Analyter och markörer som testas:

– Triglycerider
– HDL
– LDL
– Kolesterol-total
– Apo A1
– Apo B
– Apo kvot


Njurfunktion


Njurarna har flera livsviktiga egenskaper t.ex filtrera blodet, producera urin och reglera blodtrycket. Försämrad njurfunktion kan ge symptom som svullnad, högt blodtryck, trötthet och illamående.


Njurfunktion – Analyter och markörer som testas:

– Kalium
– Natrium
– Kreatinin


Leverfunktion


Levern är ett av kroppens största inre organ och har till uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen och såväl bryta ned som bygga upp ämnen inom kroppens komplexa system.


Leverfunktion – Analyter och markörer som testas:

– ASAT
– ALAT
– ALP


B-celler


De vita blodkropparna är blodceller som är en del av kroppens immunförsvar. En fördjupad analys av de olika vita blodkropparna ger en indikation rörande immunförsvarets funktion och status.


B-celler – Analyter och markörer som testas:

– Lymfocyter
– Neutrofila
– Eosinofila
– Basofila
– Monocyter


Prostataprov / Testosteron


Testosteron är ett könshormon hos män. Prostata-testet mäter nivån av PSA (prostataspecifik antigen) i blodet. PSA kan förhöjas i fall av prostatacancer.


Prostataprov / Testosteron – Analyter och markörer som testas:

– Testosteron
– PSA total
– LH


Vitaminer / Mineraler


Vitaminer och mineraler är viktiga näringsämnen som din kropp behöver i lagom mängder. En varierad kost är viktigt för att få i sig alla de olika vitaminer och mineraler som kroppen behöver.


Vitaminer / Mineraler – Analyter och markörer som testas:

– Järn
– Vitamin B12
– Vitamin D-25-OH
– Folat


Sköldkörtel


Sköldkörteln sitter under struphuvudet på framsidan av halsen och har till uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen. Symptomen på sköldkörtelrubbning är många och kan variera.


Sköldkörtel – Analyter och markörer som testas:

– TSH
– T4 Fritt


Inflammation


Förhöjda SR och CRP-värden kan tyda på att man har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen. Även stegrade värden av vita blodkroppar kan uppkomma vid en inflammatoriska och infektiösa tillstånd.


Inflammation – Analyter och markörer som testas:

– CRP
– SR


Blodsocker


Genom att kontinuerligt mäta ditt blodsocker kan du i tidigt skede se tecken på om du är på väg att utveckla typ-2 diabetes. Blodsockernivån kan du själv påverka genom att äta hälsosamt och regelbundet utöva fysisk aktivitet.


Blodsocker – Analyter och markörer som testas:

– Glukos
– HbA1c


Kolla din journal


Utöver provsvar, så analyseras och kommenteras dina prover av legitimerad specialistläkare.


Läkarkommentaren tar hänsyn till informationen som du via webb-enkät lämnar till Svensk Provtagning innan du gör dina prover. Syftet är att läkarkommentaren ska ge dig en tydlig bild av dina resultat, vad som eventuellt påverkar dem, samt vad du kan göra för att förbättra dina värden ifall det behövs.


Innan du tar provet


Allmänt

– Ta med giltig legitimation
– Ta helst provet innan klockan 10.00
– Undvik träning innan provtagningen eftersom det kan påverka analysen


Fastande mage

– Provet ska tas på fastande mage, därav inget matintag 10-12h innan provtagningen. Vatten och svart kaffe eller te utan tillsatser av socker eller mjölk går bra.
​- Undvik fet mat och alkohol dagen före din provtagning


Medicinering

– Undvik järnmedicin dagen före din provtagning
– Analys bör inte utföras vid medicinering med NSAID-preparat (antiinflamatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel med undantag för paracetamol)
– Undvik Levaxin dagen före din provtagning
– Provtagningen bör inte genomföras vid pågående eller nyss avslutad antibiotikabehandling


Hälsokontroll Man


Denna undersökning går igenom 38 analyter kopplade till 10 viktiga områden för din hälsa. Detta paket är specifikt framtaget för män då det inkluderar ett prostatetest.

Smolab är en del av en svensk sjukvårdskoncern kallad Medicalgruppen som varit aktiv sedan 1989. De vill med Smolabplatformen erbjuda vanliga människor att kunna testa sig förebyggande och på egen hand.

Med Smolab kan du också lägga till extra analyser av de 50 produkter de erbjuder så du kan skräddarsy hälsokontrollerna nedan som du vill. De testar också inte bara blod utan också avföring.

Du hittar Smolabs provtagningsställen och labb i flera städer såsom Vi finns i Stor-Stockholm, Uppsala, Eskilstuna, Göteborg, Lidköping, Nyköping, Falköping, och Katrineholm. 

Där du lämnar blodprovet genom ett dropin-besök eller bokad tid efter att ha köpt testet. Du får sedan svar online i deras journal. När du köpt deras prov kan du utnyttja remissen inom 3 månader.  

Användare av Smolabs tjänster har inte lämnat något ömdöme på Google eller Trustpilot än men på Letsdeal har de fått betyget 4.1 av 5 från 48 recensioner. 

Smolab - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningar

Märke

Provtyp

Testar

Pris

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
35 hälsomarkörer och analyter för 6 områden
Ingående beskrivning av Smolabs Hälsokontroll

Beskrivning av Smolabs Stora Hälsokontroll

 

Hälsokontroll är ett omfattande blodprovspaket med totalt 35 analyser för bland annat blod, hjärta/kärl, sköldkörtel, lever, njurar, inflammation, blodsocker och diabetesrisk, samt vitamin- och mineraldepåer. Testet är således framtaget för personer i alla åldrar som vill få en helhetsbild över din hälsa och se hur man mår på insidan av kroppen. Efter provtagningen kommer blodprovet analyseras och resultaten kommer att granskas och bedömas av en läkare som kommer att ge sitt utlåtande.

 

Följande tester ingår i den stora Hälsokontrollen:

 

Blodstatus

 

Blodstatusen mäter dina blodvärden och kan visa om du lider av blodbrist. Tecken på blodbrist är bland annat trötthet, yrsel och andfåddhet.

 

Blodstatus – markörer och analyter som analyseras:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– Erytrocyter (EPK)
– Erytrocytvolymfraktion (EVF)
– Medelcellvolym (MCV)
– Hemoglobinmassa (MCH)
– Hemoglobinmassakoncentration (MCHC).

 

Hjärta & Kärl

 

Riskfaktorerna för hjärt- och kärlsjukdomar är bland annat hög ålder och höga kolesterolnivåer. För att upptäcka om du ligger i riskzonen för att utveckla en hjärt- och kärlsjukdom är det viktigt att hålla koll på blodfetterna över tid.

 

Hjärta & Kärl – markörer och analyter som analyseras:

– Apo kvot
– HDL-kolesterol
– LDL-kolesterol
– Apo B
– Apo A1
– Triglycerider
– Total kolesterol

 

Vitaminer & Mineraler

 

Vitamin- och mineralnivåerna är viktiga att hålla koll på för att se till att man får i sig tillräckligt med näringsämnen via kosten. Näringsbrist drabbar framförallt de som äter en ensidig kost, men kan även bero på underliggande sjukdomar.

 

Vitaminer & Mineraler – markörer och analyter som analyseras:

– Vitamin B12 (Kobalamin)
– Ferritin (Järndepå)
– Järn
– TIBC
– Magnesium
– Folat (ingår för kvinnor)

 

Lever & Njurar

 

Genom att testa lever- och njurvärdena kan man se hur ens inre organ mår. Alkoholkonsumtion, dålig kost och fysisk inaktivitet kan leda till skrumplever och fettlever.

 

Lever & Njurar – markörer och analyter som analyseras:

– Kalcium
– Kalium
– Kreatinin
– ASAT
– ALAT
– Natrium

 

Sköldkörteln

 

Sköldkörteln reglerar ämnesomsättningen i kroppen genom att frisätta sköldkörtelhormoner. En rubbning i sköldkörteln kan upptäckas med denna hälsokontroll.

 

Sköldkörteln – markörer och analyter som analyseras:

– TSH
– T3 (ingår för kvinnor)
– T4

 

Övriga analyser

 

CRP används för att se inflammationsgraden i kroppen. PSA är en prostatacancermarkör för män. Glukos och HbA1c mäter blodsockret för att upptäcka eventuell diabetes.

 

Övriga analyser – markörer och analyter som analyseras:

– Glukos
– HbA1c
– Transferrinmättnad
– Testosteron (ingår för män)
– CRP
– PSA (ingår för män)

 

Praktisk information om Smolabs stora Hälsokontroll

 

Vad behöver jag?

Du behöver endast ta med och uppvisa giltig legitimation vid provtagningen.

 

När kan jag ta provet?

När du har erhållit bekräftelsemejlet om att remissen är skickad kan du gå och ta blodprovet hos din valda provtagningsplats.

 

Behöver jag boka tid?

De flesta provtagningsplatserna har drop-in, alltså krävs ingen tidsbokning. Vissa kliniker kräver dock tidsbokning. Hitta information om öppettider och adress på provtagningsplatserna här.

 

Innan provtagningen

 

Fasta

Du bör ha fastat i minst 4 timmar innan provtagningen för ett mer rättvist resultat. Det innebär att du ej äter eller dricker något innan provtagningen, men det går bra att dricka vatten. Det beror på att HDL-kolesterol och triglyceridvärdet kan påverkas av födointag.

 

Tidsintervall

Vi rekommenderar att du tar blodprovet på morgonen mellan kl. 7-10 för mest tillförlitligt resultat, eftersom järnvärdet varierar under dygnet och kan ge missvisande resultat om det ej tas före kl. 10.

 

Remissens giltighetstid

Giltighetstiden för blodprovsremissen är 3 månader, och gäller från och med beställningsdatumet.

Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
18 hälsomarkörer och analyter för 6 områden
Ingående beskrivning av Smolabs Hälsokontroll Bas

Beskrivning av Smolabs Hälsokontroll Bas

 

Hälsokontroll Bas är ett smidigt och enkelt sätt för dig att få en överblick av din hälsostatus. Testet lämpar sig för alla som vill veta hur man mår på insidan av kroppen. Paketet innehåller markörer för blodstatusen, levern, njurarna, blodsockret, och järndepån. Totalt 18 st olika analyser. Blodprovssvaren presenteras i journalen tillsammans med en kommentar från en läkare som har kollat på resultaten.

 

Tester som ingår i Smolabs Hälsokontroll:

 

Blodstatus

 

Blodstatusen mäter dina blodvärden och kan visa om du lider av blodbrist. Tecken på blodbrist är bland annat trötthet, yrsel och andfåddhet.

 

Blodstatus – markörer och analyter som analyseras:

– Hemoglobin (Hb)
– Leukocyter (LPK)
– Trombocyter (TPK)
– Erytrocyter (EPK)
– Erytrocytvolymfraktion (EVF)
– Medelcellvolym (MCV)
– Hemoglobinmassa (MCH), och – – Hemoglobinmassakoncentration (MCHC).

 

Hjärta & Kärl

 

Riskfaktorerna för hjärt- och kärlsjukdomar är bland annat hög ålder och höga kolesterolnivåer. För att upptäcka om du ligger i riskzonen för att utveckla en hjärt- och kärlsjukdom är det viktigt att hålla koll på blodfetterna över tid.

 

Hjärta & Kärl – markörer och analyter som analyseras:

– Triglycerider
– Total kolesterol

 

Vitaminer & Mineraler

 

Järn som är ett mineral är viktigt att hålla koll på för att se till att man får i sig tillräckligt via kosten. Järnbrist drabbar framförallt de som äter en ensidig kost, men kan även bero på underliggande sjukdomar. Järnbrist kan leda till blodbrist (anemi).

 

Vitaminer & Mineraler – markörer och analyter som analyseras:

– Järn

 

Lever & Njurar

 

Genom att testa lever- och njurvärdena kan man se hur ens inre organ mår. Alkoholkonsumtion, dålig kost och fysisk inaktivitet kan leda till skrumplever och fettlever.

 

Lever & Njurar – markörer och analyter som analyseras:

– Kalium
– Kreatinin
– ASAT
– ALAT
– GT
– eGFR
– Natrium

 

Övriga analyser

 

Glukos mäter blodsockret för att upptäcka eventuell diabetes.

 

Övriga analyser – markörer och analyter som analyseras:

– Glukos

 

Praktisk information om Hälsokontroll Bas

 

Vad behöver jag?

Du behöver endast ta med och uppvisa giltig legitimation vid provtagningen.

 

När kan jag ta provet?

När du har erhållit bekräftelsemejlet om att remissen är skickad kan du gå och ta blodprovet hos din valda provtagningsplats.

 

Behöver jag boka tid?

De flesta provtagningsplatserna har drop-in, alltså krävs ingen tidsbokning. Vissa kliniker kräver dock tidsbokning. Hitta information om öppettider och adress på provtagningsplatserna här.

 

Innan provtagningen

 

Fasta

Du bör ha fastat i minst 4 timmar innan provtagningen för ett mer rättvist resultat. Det innebär att du ej äter eller dricker något innan provtagningen, men det går bra att dricka vatten. Det beror på att HDL-kolesterol och triglyceridvärdet kan påverkas av födointag.

 

Tidsintervall

Vi rekommenderar att du tar blodprovet på morgonen mellan kl. 7-10 för mest tillförlitligt resultat, eftersom järnvärdet varierar under dygnet och kan ge missvisande resultat om det ej tas före kl. 10.

 

Remissens giltighetstid

Giltighetstiden för blodprovsremissen är 3 månader, och gäller från och med beställningsdatumet.

Blodkollen

Blodkollen hälsokontroll jämför blodprov vs Werlabs Svensk Provtaning Medisera Smolab myDrop doktor.se - alyzme.se listar sj

Blodkollen är en mindre aktör som erbjuder olika hälsopaket och hälsokontroller via ett provtagningsställe. Företaget grundades 2013 för att erbjuda hälsokontroller via bokning på internet. 

Användare av Blodkollens tjänster har inte lämnat något ömdöme på Google eller Trustpilot än men på facebook har de fått omdömet 5.0 av 5 från 3 recensioner. 

Blodkollen - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningar

Märke

Provtyp

Testar

Pris

Blodkollen

Hälsokontroll Kvinna

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
30 hälsomarkörer och analyter för 9 områden med inriktning kvinna
Ingående beskrivning av Blodkollens Hälsokontroll Kvinna

Hälsokollen Kvinna från Blodkollen


Hälsokollen Kvinna innehåller 30 olika analyser och är för dig som vill skaffa dig en överblick över dina värden vilket ger dig goda förutsättningar att ta kontroll över din hälsa och hålla dig fysiskt och psykiskt välmående.


Blodkollens övergripande analyspaket passar alla vuxna kvinnor. I paketet ingår en bred laboratorieanalys, en så kallad screening, av hela kroppen.


Tillsammans med ditt svar erhåller du förslag på förbättringar i de fall det går att göra på egen hand. Vid avvikande värden hänvisas du till din läkare.


Paketet innehåller parametrar vilka undersöker lever, njurar, blodfettsstatus, hjärt-kärlstatus, blodbild, ämnesomsättning, vitamin- mineralstatus samt blodsockerstatus.


Paketet kan hjälpa dig att:


Göra en inledande utvärdering ditt nuvarande mående.
Säkerställa att medicinska orsaker inte begränsar hur dina livsstilsval bör se ut och ger dig en fingervisning om något bör förändras.
Följ ditt hälsorelaterande mönster över tid och ge dig själv möjlighet att proaktivt kunna undvika sjukdom och vårdbesök.


Paketet tittar på parametrar relaterade till:

Blodvärden/syretransport: Energinivåer, kondition
Energimetabolism: Grundläggande ämnesomsättningsförmåga
Vitamin/ mineraler, brister: Optimera ditt kostintag och förebygg sug och ohållbara dieter
Sjukdom/förebyggande: Vällevnadssjukdomar, folksjukdomar, hjärtinfarkt
Blodfettstatus: Förändringar i fettmetabolism
Observera att då analysering kräver längre transport så byts sänkan ut till CRP.


Saknar du någon speciell analys i paketet går det att lägga till i kassan genom att klicka på “lägg till fler blodprov”. Du får där tillgång till hela vårt sortiment1. av analyser.


Analyser som görs i hälsokontrollen:


Vitaminer/Mineraler – markörer och analyter som testas:

– Järn
– Kobalamin
– Zink
– Magnesium
– Vitamin D-25-OH


Blodfetter – markörer och analyter som testas:

– Triglycerider
– HDL Kolesterol
– LDL Kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol


Blodsocker – markörer och analyter som testas:

– HbA1c
– Glukos
– Blodbild
– Hemoglobin
– Leukocyter, LPK
– Trombocyter, TPK
– EVF
– MCH
– MCV


Immunförsvar – markörer och analyter som testas:

– Leukocyter, LPK
– Sänkan, SR


Njurar – markörer och analyter som testas:

– Natrium
– Kalium
– Kreatinin


Ämnesomsättning – markörer och analyter som testas:

– TSH
– T3, Fritt
– T4, Fritt


Hjärta/Kärl – markörer och analyter som testas:

– Apolipoprotein A1
– Apolipoprotein B
– ApoB/ApoA1 kvot


Lever – markörer och analyter som testas:

– ASAT
– ALAT

Blodkollen

Hälsokontroll Man

Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
32 hälsomarkörer och analyter för 11 områden med inriktning man
Ingående beskrivning av Blodkollens Hälsokontroll Man

Hälsokollen Man från Blodkollen


Hälsokollen Man innehåller 32 olika analyser och är för dig som vill skaffa dig en bred överblick över dina värden vilket ger dig goda förutsättningar att ta kontroll över din hälsa och hålla dig fysiskt och psykiskt välmående och proaktivt kunna undvika sjukdom.


Tillsammans med ditt svar erhåller du förslag på förbättringar i de fall det går att göra på egen hand. Vid avvikande värden hänvisas du till din läkare.


Paketet innehåller parametrar vilka undersöker lever, njurar, blodfettsstatus, hjärt-kärlstatus, blodbild, ämnesomsättning, vitamin- mineralstatus, blodsockerstatus, prostatan samt på testosteronnivåer och hur förutsättningar för en god testosteronnivå ser ut.


Paketet kan hjälpa dig att:


– Göra en inledande utvärdering ditt nuvarande mående.

– Säkerställa att medicinska orsaker inte begränsar hur dina livsstilsval bör se ut och ger dig en fingervisning om något bör förändras.

– Följ ditt hälsorelaterande mönster över tid och ge dig själv möjlighet att proaktivt kunna undvika sjukdom och vårdbesök.


Paketet tittar på parametrar relaterade till:

– Hormoner: Energinivåer, lust, förmåga att bygga muskulatur, stressnivå

– Blodvärden/syretransport: Energinivåer, kondition

– Energimetabolism: Grundläggande ämnesomsättningsförmåga

– Vitamin/ mineraler, brister: Optimera ditt kostintag och förebygg sug och ohållbara dieter

– Sjukdom/förebyggande: Vällevnadssjukdomar, folksjukdomar, hjärtinfarkt, prostatacancer

– Blodfettstatus: Förändringar i fettmetabolism


Observera att då analysering kräver längre transport så byts sänkan ut till CRP.


Analyser som görs i hälsokontrollen:


Vitaminer/Mineraler – markörer och analyter som testas:

– Järn
– Kobalamin
– Vitamin D-25-OH


Hormoner – markörer och analyter som testas:

– Testosteron


Blodfetter – markörer och analyter som testas:

– Triglycerider
– HDL Kolesterol
– LDL Kolesterol
– LDL/HDL Kvot
– Kolesterol


Blodsocker – markörer och analyter som testas:

– HbA1c
– Glukos


Blodbild – markörer och analyter som testas:

– Hemoglobin
– Leukocyter, LPK
– Trombocyter, TPK
– EVF
– MCH
– MCV


Immunförsvar – markörer och analyter som testas:

– Leukocyter, LPK
– Sänkan, SR


Njurar – markörer och analyter som testas:

– Natrium
– Kalium
– Kreatinin


Ämnesomsättning – markörer och analyter som testas:

– TSH
– T3, Fritt
– T4, Fritt


Hjärta/Kärl – markörer och analyter som testas:

– Apolipoprotein A1
– Apolipoprotein B
– ApoB/ApoA1 kvot
– Prostata
– PSA, total
– PSA fritt
– PSA, fritt/total kvot


Lever – markörer och analyter som testas:

– ASAT
– ALAT

MyDrop

Mydrop Recension Betyg Omdöme Priser Tester Blodprov Tester Städer Platser Pris - www.alyzme.se lista självtest och blodtest mottagning

Mydrop också är en mindre aktör som erbjuder olika hälsopaket och hälsokontroller via ett provtagningsställe på några få orter med inrikting på Stockholmsområdet.

Användare av Mydrops tjänster har inte lämnat något ömdöme på Google men på Trustpilot ähar de 3.2 av 5 från ett omdöme. På facebook har de av 2 åsikter fått betyget 3.0 av 5

MyDrop - sTora Hälsokontroller och hälsoundersökningaR

Märke

Provtyp

Testar

Pris

MyDrop

Hälsokontroll Kvinna

Bokning eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
35 hälsomarkörer och analyter  med inriktning kvinnlig hälsa och alla åldrar
Ingående beskrivning av MyDrops Hälsokontroll Kvinna

Hälsokontroll kvinna (alla åldrar) från Mydrop


Detta paket är utformat för kvinnor och inkluderar prover som ger en allmän bild av hälsan, i den mån det är möjligt att göra med blodprover.

 

Provet innehåller 35 prover


Vad är en hälsokontroll och vilka prover ingår?


En hälsokontroll är en allmän undersökning vars syfte är att upptäcka sjukdom eller början till sjukdom. I en allmän hälsokontroll ingår prover som ofta är avvikande vid flera olika sjukdomar. Mydrops hälsokontroller är utformade för att ge så mycket information som möjligt. Hälsokontrollerna kan sedan användas för att göra ytterligare utredningar (om resultaten är avvikande) med en mera riktad frågeställning. Provresultaten är också användbara som referens för framtida hälsokontroller.


Detta paket är Mydrops hälsoundersökning för kvinnor i alla åldrar. Proverna inkluderar en översikt av blodets celler, kroppens järnförråd, prover för att upptäcka diabetes, leverprover, njurprover, kolesterolprover, inflammationsprover, vitaminer, mineraler samt sköldkörtelprover (tyreoidea). En exakt lista över alla prover framgår av beskrivningen nedan.


Vem bör beställa detta provpaket?


Kvinnor som vill göra en allmän hälsoundersökning med hjälp av blodprover.


Viktigt att tänka på


Observera att en allmän hälsokontroll också bör inbegripa undersökningar som inte är blodprover, exempelvis blodtrycksmätning och hälsointervju. Observera även att en allmän hälsoundersökning aldrig garanterar att man upptäcker alla sjukdomar. Det finns sjukdomar som inte påverkar de blodprover som analyseras här. Mydrop hjälper dig att tolka dina blodprover.


Varför ingår inte apolipoproteiner (Apo A1, Apo B) bland blodfetterna?

 

Det finns inget övertygande vetenskapligt stöd för att Apo A1 och Apo B tillför värdefull information, utöver den som erhålls av att analysera de övriga blodfetterna. Om du ändå vill analysera Apo A1 och Apo B så kan du självklart lägga till just dessa prover till din beställning (se under Enskilda prover).


Markörer och analyter som ingår i hälsokontrollprovet:

– ALAT (alaninaminotransferas)
– Alkalisk fosfatas
– ASAT (aspartat-aminotransferas)
– Bilirubin, total mängd
– Blodplättar (trombocyter)
– CRP, snabbsänka (C-reaktivt protein)
– Ferritin
– Folat (folsyra)
– Glukos (blodsocker)
– HbA1c (långtidsblodsocker)
– HDL kolesterol (“det goda kolesterolet”)
– Hemoglobin (blodvärde)
– Järn
– Kalcium
– Kalium
– Kolesterol, total
– Kreatinin
– Kvot mellan LDL och HDL (LDL/HDL)
– LDL kolesterol (“det onda kolesterolet”)
– Leukocyter (vita blodceller)
– Magnesium
– MCH (hemoglobininnehåll)
– MCHC
– MCV (röda blodkroppars volym)
– Natrium
– Njurfunktion beräknat med kreatinin
– Röda blodkroppar (erytrocyter, EPK)
– Röda blodkroppar, volymfraktion (EVF / hematokrit)
– Sänkningsreaktion, vanlig sänka (SR)
– Sköldkörtelhormon T3 (trijodtyronin, fri)
– Sköldkörtelhormon T4 (tyroxin, fri)
– Sköldkörtelhormon TSH (thyreotropin)
– Triglycerider (fastevärde)
– Vitamin B12 (Kobalamin)
– Vitamin D (D-vitamin)

MyDrop

Hälsokontroll Man (18-49 år)

Bokad eller drop-in för blodprov på vårdcentral /mottagning
35 hälsomarkörer och analyter med inriktning mot yngre män ålder 18-49 år
Ingående beskrivning av MyDrops Hälsokontroll Man (18-49 år)

Hälsokontroll man (18-49 år) från Mydrop


Detta paket är framtaget för män som är 18 till 49 år. Proverna ger en allmän översikt av hälsan, i den mån det är möjligt att undersöka med blodprover.


I hälsotestet ingår 35 prover


Vad är en hälsokontroll och vilka prover ingår?


En hälsokontroll är en allmän undersökning vars syfte är att upptäcka sjukdom eller början till sjukdom. I en allmän hälsokontroll ingår prover som ofta är avvikande vid flera olika sjukdomar. Mydrops hälsokontroller är utformade för att ge så mycket information som möjligt. Hälsokontrollerna kan sedan användas för att göra ytterligare utredningar (om resultaten är avvikande) med en mera riktad frågeställning. Provresultaten är också användbara som referens för framtida hälsokontroller. Detta paket är Mydrops hälsoundersökning för seniora män som är yngre än 50 år. Även unga män kan beställa detta paketet. Proverna inkluderar en översikt av blodets celler, kroppens järnförråd, prover för att upptäcka diabetes, leverprover, njurprover, kolesterolprover, inflammationsprover, vitaminer, mineraler samt sköldkörtelprover (tyreoidea). En exakt lista över alla prover framgår av paketbeskrivningen.


Vem bör beställa detta provpaket?


Män som är yngre än 50 år och som vill göra en allmän hälsoundersökning med blodprover.


Viktigt att tänka på


Observera att en allmän hälsokontroll också bör inbegripa undersökningar som inte är blodprover, exempelvis blodtrycksmätning och hälsointervju. Observera även att en allmän hälsoundersökning aldrig garanterar att man upptäcker alla sjukdomar. Det finns sjukdomar som inte påverkar de blodprover som analyseras här. Mydrop hjälper dig att tolka dina blodprover.


Varför ingår inte apolipoproteiner (Apo A1, Apo B) bland blodfetterna?


Det finns inget övertygande vetenskapligt stöd för att Apo A1 och Apo B tillför värdefull information, utöver den som erhålls av att analysera de övriga blodfetterna. Om du ändå vill analysera Apo A1 och Apo B så kan du självklart lägga till just dessa prover till din beställning (se under Enskilda prover).


Dessa markörer och analyter testas i hälsokontrollen:

– ALAT (alaninaminotransferas)
– Alkalisk fosfatas
– ASAT (aspartat-aminotransferas)
– Bilirubin, total mängd
– Blodplättar (trombocyter)
– CRP, snabbsänka (C-reaktivt protein)
– Ferritin
– Folat (folsyra)
– Glukos (blodsocker)
– HbA1c (långtidsblodsocker)
– HDL kolesterol (“det goda kolesterolet”)
– Hemoglobin (blodvärde)
– Järn
– Kalcium
– Kalium
– Kolesterol, total
– Kreatinin
– Kvot mellan LDL och HDL (LDL/HDL)
– LDL kolesterol (“det onda kolesterolet”)
– Leukocyter (vita blodceller)
– Magnesium
– MCH (hemoglobininnehåll)
– MCHC
– MCV (röda blodkroppars volym)
– Natrium
– Njurfunktion beräknat med kreatinin
– Röda blodkroppar (erytrocyter, EPK)
– Röda blodkroppar, volymfraktion (EVF / hematokrit)
– Sänkningsreaktion, vanlig sänka (SR)
– Sköldkörtelhormon T3 (trijodtyronin, fri)
– Sköldkörtelhormon T4 (tyroxin, fri)
– Sköldkörtelhormon TSH (thyreotropin)
– Triglycerider (fastevärde)
– Vitamin B12 (Kobalamin)
– Vitamin D (D-vitamin)

För att du ska kunna jämföra makrörerna mellan de största testen har vi gjort listan nedan. Du hittar även betyg och recensioner. 

Tabell - Jämförelse markörer största hälsokontrollerna

Antal markörer
51
43
35
35
Pris
1995 kr
1995 kr
1390 kr
1395 kr
Pris per Markör
39 kr
46 kr
39 kr
40 kr
Betyg leverantör TrustPilot
Saknas
2.5/5
(2.5/5 – 10 omdömen)
Saknas
Saknas
Betyg leverantör Google
5/5
(5.0/5 – 8 recensioner)
3.5/5
(3.5/5 – 34 recensioner)
5/5
(4.8/5 – 10 omdömen)
Saknas
Betyg leverantör Facebook
3.8/5
(3.8/5 – 6 åsikter)
3.9/5
(3.9/5 – 114 åsikter)
Saknas
Saknas
4.1/5
(4.1/5 – 48 röster på Letsdeal)

Blodstatus

Hb - Hemoglobin
LPK - Leukocyt-partikel-koncentration
TPK - Trombocyt-partikel-koncentration
EPK - Eretrocyt-volyms-koncentration
MCV - Mean corpuscular volume
MCH - Mean Corpuscular Hemoglobin
EVF - Erytrocyt-volyms-fraktion
MCHC - Hemoglobin-massa-koncentration

Mineraler

Fe - Järn
Ferritin - Järndepå
Transferrin / TIBS - Total Järn-bindand kapacitet
Mg - Magnesium
Ca - Kalcium
Järn-mättnad

Vitaminer

Vitamin B12 (Kobalamin)
D-vitamin (D-25-0H / D3)
Folat
Homocystein

B-celler

Lymfocyter
Neutrofila
Eosinofila
Basofila
Monocyter

Hjärta & Kärl

Triglycerider
HDL - Hög-Densitets-Lipoprotein
LDL - Låg-Densitets-Lipoprotein
Kolesterol-total
Apo A1 - Apolipo-protein A1
Apo B - Apolipo-protein B
Apo kvot
hs-CRP - Hög-sensitivitets C-Reaktivt Protein
LDL/HDL Kvot

Inflammation

CRP - C-Reaktivt Protein
SR - Sänknings-reaktion / sänkan
hs-CRP - Hög-sensitivitets C-Reaktivt Protein

Njurfunktion

Kalium
Natrium
Kreatinin
Cystatin C
Urat
Albumin
Kalcium
eGFR(CysC) -skattad Glomerulär Filtrations Rate på Cystein
Fosfat
eGFR (Krea) rel - skattad Glomerulär Filtrations Rate på Kreatinin

Enzymer

Kreatinkinas
Amylas

Leverfunktion

ASAT - ASpartat Amino-Transferas
ALAT - ALanin Amino-Transferas
ALP - ALkaliskt Fosfatas
Bilirubin
Bilirubin konj.
GT - Gamma glutamyl- Transferas

Protstataprov & Testosteron (bara för män)

Testosteron
PSA total
LH - Luteiniserande hormon
PSA

Blodsocker & Diabetes

Glukos
HbA1c
C-Peptid

Sköldkörtel

TSH -
T3 Fritt (bara för kvinnor)
T4 Fritt

Vill du se alla hälsokontroller, både enskilda och samlade som du kan ta via en mottagning eller vårdcentral? Då kan du gå till jämför hälsokontroller blodprov. Om du vill se alla test du kan beställa hem och ta via ditt hem så kan du gå till vår stora lista på tester och leverantörer av självtester.

Vad betyder och är analyten Hb?

Hb är en förkortning för Hemoglobin. I en hälsokontroll för blodvärden där du får veta ditt Hb-värde kommer du få veta vilken koncentration ditt hemoglobin ligger på. Ju högre Hb du har desto mer syre kan ditt blod transportera. Hemoglobinet fyller upp dina röda blodceller och är det som gör blodet rött.

Vad ska mitt Hb-värde vara?

Ditt hemoglobinvärde eller också kallat Hb-värde ska vara mellan 130 och 180 gram per liter för män och 120 och 160 gram per liter för kvinnor (1177.se 2016Billett et. al. 1990).

Har du ett lågt Hb-värde kan det bero på att du äter för lite järn i kosten. Det är därför väldigt vanligt att människor som är vegitarianer eller äldre har ett lågt Hb-värde. Unga kvinnor brukar också ha ett lågt Hb-värde. 

Vilka prover ingår i en hälsoundersökning?

Den generella hälsoundersökningen eller hälsokontrollen analyserar dina värden för följande prover: 1. Blodstatus, 2. Diabetes, 3. Hjärta & Kärl, 4. Njurfunktion, 5. Leverfunktion, 6. Vitaminstatus, 7. Mineralstatus, 8. Sköldkörtelfunktion, 9 Hormonfunktion såsom testosteron, 10 PSA för män, 11. Inflammation och övrigt. Markörerna och analyterna inom dessa områden varierar lite och är generellt mellan 30 till 50 stycken. Ovan kan du jämföra leverantörerna och kontrollerna och se vilken som passar dig. 

Vad gör man på en hälsokontroll?

På den generella hälsokontrollen som du kan beställa via blodprov lämnar du egentligen bara några rör blod via ett provtagningsställe. Du kan i vissa fall också lämna avföring för analys om du vill det.

Ditt prov skickas sedan till ett labb där det analyseras och du kan utläsa ditt svar online. Du får också en läkarkommentar och blir uppringd av en läkare om dina värden avviker mycket. Från det svar du får kan du sedan avgöra hur du följer upp dem. 

Vad kostar en hälsokontroll?

En stor hälsokontroll där fler analyter och markörer i ditt blod analyseras kostar upp till 2000 kronor. Du testar då upp till 50 olika värden. En mindre hälsokontroll kan kosta mellan 600 och 1000 kronor och då testas ca 20-30 analyter. 

Köper du hälsotesten på prenumeration kan du få ett ca 30% lägre pris och kan ofta hoppa av när du vill. En hälsoundersökning på prenumeration kan dock vara en bra investering för dig och din familj. 

Kolla igenom alla hälsopaketen ovan och välj ett idag. 

Svensk Provtagning eller Werlabs Hälsokontroll?

Vet du inte vilken du ska välja mellan Werlabs och Svensk Provtagning stora hälsokontroller så kan du välja mellan vad som är tillgängligt i din stad, vad för pris du är villig och betala samt hur många och vilka tester du tycker är viktiga.

Generellt är de väldigt lika men om du ändå är kluven kan du titta på omdömet de fått av andra som testat dem. Där har Svensk Provtagning färre men bättre betyg. Se ovan och jämför. 

Vad är skillnaden mellan en hälsokontroll och en hälsoundersökning?

En hälsokontroll och en hälsoundersökning är ofta samma sak. Det kan vara att man analyserar sina värden för sitt allmänna hälsotillstånd med testen ovan eller att man undersöks för livsstil, vikt, kroppstyp, kondition, blodtryck, puls, rörelsemönster, beteende och hygien. 

Definitionen av en hälsokontroll, hälsoundersökning eller hälsoanalys

Defintitionen för en hälsokontroll, hälsoanalys eller hälsoundersökning är oftas en koll för att avgöra det allmänna hälsotillståndet. Hälsotillståndet kan undersökas genom att man studerar personens markörer och analyter i blod, urin, avföring och saliv, personens livsstil, vikt, kroppstyp, kondition, sömn blodtryck, puls, rörelsemönster, beteende, hygien, styrka, lungvolym, syn, hörsel eller dylikt.

Omdöme betyg och recension Blodkollen?

Det finns ännu inget omdöme av Blodkollen på nätet förutom på deras facebooksida. 

 

Vill du jämföra dem mot andra aktörer och få ett uppdaterat omdöme och betyg för Blodkollen så kan du kolla in vår sida jämför alla och de bästa hälsokontrollerna via privat blodprov

Omdöme recension och betyg MyDrop?

MyDrop har i nuläget få recensioner och omdömen. Betyget från facebook är 3.0 av 5 (från 2 åsikter) och 3.2 av 5 på trustpilot där bara ett betyg getts.

 

Ovan kan du läsa mer om dem och hitta de största hälsotester och hälsoundersökningar de erbjuder. Jämför dem mot de andra aktörernas hälsokontroller och se vilken som passar dig bäst.   

Vad är skillnaden mellan CRP och hs-CRP?

CRP är en förkortning av C-Reaktivt Protein. Förkortningen hs-CRP betyder högsensitivitets-CRP. Alltså att man mäter CRP med högre känslighet. När man mäter CRP så är känsligheten ner till ca 3-8 mg/L (McBridge & Cooper 2008). För hs-CRP är känsligheten ner till mellan  0.01 och 0.05 mg/L för de bästa metoderna och 0.1 till 0.25 mg/L för de vanligare (McBridge & Cooper 2008). En lägre grad av inflammation kan därför detekteras med hs-CRP. 

 

Ovan kan du se och jämföra olika leverantörer av hälsokontroller som erbjuder den ena eller andra av dessa analyser.

GOOGLE 2020-07-18

 

BÄSTA HÄLSOKONTROLLEN

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

 

 

Hälsokontroll

hälsokontroll körkort uppsala

hälsokontroll enköping

företags hälsokontroll

hälsoprofilbedömning pris

hälsokontroll försäkring

hälsoundersökning arbetsgivare

blodprov uppsala

hälsotester göteborg

rabattkod medisera

provtagningsställen

blodprovstagning stockholm

vårdcentral, uppsala

hälsokontroll paket

hälsokontroll malmö

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll online

hälsokontroll stockholm

hälsokontroll västerås

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll lund

werlabs uppsala corona

covid-19 test

jämför hälsokontroller

werlabs avdragsgillt

hälsokontroll linköping

hälsokontroll halmstad

totalhalsan

hälsoundersökning linköping

hälsoundersökning arbets-ekg

totalhälsan hallstavik

ekeby hälsa

hälsokontroll uppsala pris

lagstadgad hälsokontroll

hälsokontroll kristianstad

hälsokontroll barn

hälsokontroll previa

hälsokontroll körkort uppsala

hälsokontroll enköping

företags hälsokontroll

hälsoprofilbedömning pris

hälsokontroll försäkring

hälsoundersökning arbetsgivare

blodprov uppsala

hälsotester göteborg

rabattkod medisera

provtagningsställen

blodprovstagning stockholm

vårdcentral, uppsala

hälsokontroll paket

hälsokontroll malmö

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll online

hälsokontroll stockholm

hälsokontroll västerås

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll lund

werlabs uppsala corona

covid-19 test

jämför hälsokontroller

werlabs avdragsgillt

hälsokontroll linköping

hälsokontroll halmstad

totalhalsan

hälsoundersökning linköping

hälsoundersökning arbets-ekg

totalhälsan hallstavik

ekeby hälsa

hälsokontroll uppsala pris

lagstadgad hälsokontroll

hälsokontroll kristianstad

hälsokontroll barn

hälsokontroll previa

 

 

HÄLSOTEST

hälsotest stockholm

hälsotest avföring

mental hälsa test

frågor om hälsa

vitamin test

blodprov hemma

medisera rabattkod

medisera corona

medisera hälsokontroll bas

hälsokontroll mellan

levnadsvanor test

hälsokontroll göteborg

werlabs

testa hjärtat

levertest apoteket

hälsotester online

hälsotest tarmflora

health test

matvanor test

hur vet man om man äter för lite

funktionsmedicinska tester

test mage

dna test viktminskning

fysiolabbet

hälsokontroll blodprov

tarmanalys

funktionsmedicin

svensk blodprovstagning

självtester hälsa

smolab

kry blodprov

köp självtest corona

dna-test hälsa

hälsoundersökning

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

hälsotest stockholm

hälsotest avföring

mental hälsa test

frågor om hälsa

vitamin test

blodprov hemma

medisera rabattkod

medisera corona

medisera hälsokontroll bas

hälsokontroll mellan

levnadsvanor test

hälsokontroll göteborg

werlabs

testa hjärtat

levertest apoteket

hälsotester online

hälsotest tarmflora

health test

matvanor test

hur vet man om man äter för lite

funktionsmedicinska tester

test mage

dna test viktminskning

fysiolabbet

hälsokontroll blodprov

tarmanalys

funktionsmedicin

svensk blodprovstagning

självtester hälsa

smolab

kry blodprov

köp självtest corona

dna-test hälsa

hälsoundersökning

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

 

STORT HÄLSOPAKET

svensk provtagning recension

alyzme

medisera omdöme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

hälsokontroll malmö jägersro

capio stortorget 9 malmö

hälsokontroll lund

läkarlaget malmö

läkarintyg körkort malmö

privat neurolog malmö

 

HÄLSOKONTROLL SVENSK PROVTAGNING

omdömen medisera

ordinerade prover på lab

mydrop omdöme

werlabs test omdöme

werlabs provsvar tid

billig hälsokontroll

alyzme

medisera omdöme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

werlabs tillförlitligt

grundläggande hälsoundersökning

hälsokontroll paket

hälsokontroll vitaminer mineraler

wollmar yxkullsgatan 25 provtagning

unilabs linköping

synlab stockholm

werlabs blogg

medisera rabattkod

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

omdömen medisera

ordinerade prover på lab

mydrop omdöme

werlabs test omdöme

werlabs provsvar tid

billig hälsokontroll

alyzme

medisera omdöme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

werlabs tillförlitligt

grundläggande hälsoundersökning

hälsokontroll paket

hälsokontroll vitaminer mineraler

wollmar yxkullsgatan 25 provtagning

unilabs linköping

synlab stockholm

werlabs blogg

medisera rabattkod

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

 

HÄLSOKONTROLL WERLABS

hälsokontroll paket

jämför hälsokontroller

hälsokontroll stockholm

werlabs avdragsgillt

kolla upp hormonbalans

werlabs kritik

werlabs xl plus

werlabs rabattkod

werlabs provtagningsställen

werlabs flashback

werlab karlstad

blodkollen

werlabs xxl

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning stockholm

hälsoundersökning arbetsgivare

hälsoundersökning uddevalla

hälsoundersökning falun

hälsokontroll uppsala

werlabs uppsala corona

vårdcentral, uppsala

covid-19 test

werlabs läkarkommentar

werlabs hormoner

alkohol innan blodprov

medisera

hur länge gäller en remiss för provtagning

werlabs bra eller dåligt

werlabs recept

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

hur bra är werlabs

werlabs borrelia

werlabs umeå

medisera omdöme

hälsokontroll paket

jämför hälsokontroller

hälsokontroll stockholm

werlabs avdragsgillt

kolla upp hormonbalans

werlabs kritik

werlabs xl plus

werlabs rabattkod

werlabs provtagningsställen

werlabs flashback

werlab karlstad

blodkollen

werlabs xxl

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning stockholm

hälsoundersökning arbetsgivare

hälsoundersökning uddevalla

hälsoundersökning falun

hälsokontroll uppsala

werlabs uppsala corona

vårdcentral, uppsala

covid-19 test

werlabs läkarkommentar

werlabs hormoner

alkohol innan blodprov

medisera

hur länge gäller en remiss för provtagning

werlabs bra eller dåligt

werlabs recept

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

hur bra är werlabs

werlabs borrelia

werlabs umeå

medisera omdöme

 

HÄLSOKONTROLL MEDISERA

medisera omdöme

medisera corona

stora hälsokontroll

provtagningsställen

stora blodprovet

smolab

hälsotest avföring

medisera hälsokontroll bas

holistisk hälsotest

hälsokontroll mellan

hälsotest stockholm

blodkollen

svar på blodprov

mydrop covid

hälsokontroll uddevalla

hälsokontroll malmö

tolka blodvärden

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

hälsokontroll stress

blodprovstagning stockholm

stora prestationstestet

hälsokontroll bäst i test

hälsoundersökning frikort

helkroppsscanning pris

hälsokontroll växjö

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll kungsbacka

hälsokontroll halmstad

provtagning vegan

stor hälsokontroll stockholm

medisera omdöme

medisera corona

stora hälsokontroll

provtagningsställen

stora blodprovet

smolab

hälsotest avföring

medisera hälsokontroll bas

holistisk hälsotest

hälsokontroll mellan

hälsotest stockholm

blodkollen

svar på blodprov

mydrop covid

hälsokontroll uddevalla

hälsokontroll malmö

tolka blodvärden

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

hälsokontroll stress

blodprovstagning stockholm

stora prestationstestet

hälsokontroll bäst i test

hälsoundersökning frikort

helkroppsscanning pris

hälsokontroll växjö

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll kungsbacka

hälsokontroll halmstad

provtagning vegan

stor hälsokontroll stockholm

 

 

HÄLSOKOTROLL SMOLAB

avföringsprov stockholm

mydrop hälsa

stockholm medical office

svensk provtagning

blodkollen

avföringsprov allergi

smolab let’s deal

blodprov vitaminer & mineraler

wollmar yxkullsgatan 25 provtagning

cea blodprov

beställa avföringsprov

werlabs

svensk provtagning recension

alyzme

medisera omdöme

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

werlabs tillförlitligt

 

HÄLSOKONTROLL MYDROP

mydrop kontakt

mydrop provsvar

mydrop rabattkod

blodkollen

werlab

covid-19 test

acetoacetat

werlabs återförsäljare

svenskprovtagning se

svensk provtagning eller werlabs

billig hälsokontroll

svensk provtagning recension

alyzme

medisera omdöme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

 

BÄSTA BLODKOLLEN

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

privat hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning stockholm pris

stora blodprovet

svensk provtagning

vilka prover ingår i en hälsoundersökning

hälsoundersökning previa pris

vad gör man på en hälsokontroll

hälsoundersökning sundbyberg

köpa magnetröntgen

vad kostar en hälsokontroll på hund

vegatus

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

hälsokontroll norrköping

hälsokontroll göteborg

hälsokontroll malmö

hälsokontroll lund

hälsoundersökning arbetsgivare

kan man göra hälsokontroll på vårdcentral

alyzme

werlabs blogg

svensk provtagning recension

är werlabs tester säkra

mydrop coronatest

sophiahemmet prislista

hälsokontroll södermalm

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning kvinna

sofiahemmet öppettider

hälsokontroll urinprov

hälsoundersökning mölndal

hälsoundersökning capio

hälsoundersökning göteborg närhälsan

medikus hälsokontroll

medikus göteborg

sköldkörtelprov göteborg

hälsokontroll täby

adocto

stora hälsokontroll

avancerad hälsoundersökning

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning linköping

hälsokontroll med konditionstest

hälsoundersökning falun

 

HÄLSOUNDERSÖKNING

ekeby hälsa

företags hälsokontroll

hälsokontroll test

hälsokontroll försäkring

hälsoundersökning arbetsgivare

lagstadgad hälsokontroll

hälsokontroll körkort uppsala

hälsokontroll enköping

hälsoprofilbedömning pris

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning helsingborg

hälsoundersökning västerås

hälsoundersökning karlstad

hälsoundersökning sundsvall

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning halmstad

totalhalsan

hälsoundersökning linköping

hälsoundersökning arbets-ekg

hälsoundersökning skövde

hälsoundersökning malmö

hälsoundersökning pris

hälsokontroll södermalm

hälsokontroll paket

bästa hälsokontroll stockholm

hälsokontroll solna

stockholm medical office mariatorget

stockholmmedicaloffice se

hälsokontroll via jobbet

ekeby hälsa

företags hälsokontroll

hälsokontroll test

hälsokontroll försäkring

hälsoundersökning arbetsgivare

lagstadgad hälsokontroll

hälsokontroll körkort uppsala

hälsokontroll enköping

hälsoprofilbedömning pris

hälsoundersökning norrköping

hälsoundersökning helsingborg

hälsoundersökning västerås

hälsoundersökning karlstad

hälsoundersökning sundsvall

hälsoundersökning täby

hälsoundersökning previa

hälsoundersökning halmstad

totalhalsan

hälsoundersökning linköping

hälsoundersökning arbets-ekg

hälsoundersökning skövde

hälsoundersökning malmö

hälsoundersökning pris

hälsokontroll södermalm

hälsokontroll paket

bästa hälsokontroll stockholm

hälsokontroll solna

stockholm medical office mariatorget

stockholmmedicaloffice se

hälsokontroll via jobbet

 

HÄLSOKONTROLL BLODKOLLEN

omdömen medisera

svenskprovtagning se

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

hälsokontroll på nätet

werlabs tillförlitligt

werlabs flashback

werlabs hormoner

medisera rabattkod

werlabs ägare

werlab coronatest

hälsoundersökning vitaminer

svensk provtagning recension

alyzme

smolab

bästa hälsokontrollen

medisera

werlabs kritik

werlab karlstad

werlabs priser

werlabs xxl

werlabs rabattkod

blodprovs kit

blodprov levaxin

medicheck login

blodkollen luleå

medicheck kliniker

stora sköldkörteltestet

svensk provtagning rabattkod

beställa provtagning covid

provtagning nacka forum

dalens sjukhus provtagning

svensk provtagning omdöme

hur bra är werlabs

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

omdömen medisera

svenskprovtagning se

mydrop omdöme

svensk provtagning eller werlabs

hälsokontroll på nätet

werlabs tillförlitligt

werlabs flashback

werlabs hormoner

medisera rabattkod

werlabs ägare

werlab coronatest

hälsoundersökning vitaminer

svensk provtagning recension

alyzme

smolab

bästa hälsokontrollen

medisera

werlabs kritik

werlab karlstad

werlabs priser

werlabs xxl

werlabs rabattkod

blodprovs kit

blodprov levaxin

medicheck login

blodkollen luleå

medicheck kliniker

stora sköldkörteltestet

svensk provtagning rabattkod

beställa provtagning covid

provtagning nacka forum

dalens sjukhus provtagning

svensk provtagning omdöme

hur bra är werlabs

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

 

STORA BLODTESTER

blodtest corona

hälsoundersökning prover

blodprov hormoner

blodanalys göteborg

rabattkod werlabs

hälsokontroll halmstad

blodprov drop in

blodprov näringsbrist

blodprov göteborg

blodprov visar cancer

blodprovsrör

hälsoundersökning vitaminer

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

werlabs trollhättan

kolla upp hormonbalans

werlabs hälsokontroll omdöme

mineralprov

hälsokontroll kvinna

svensk provtagning recension

alyzme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

medisera

hälsokontroll blodprov vårdcentral

svensk provtagning eller werlabs

svensk provtagning rabattkod

beställa provtagning covid

provtagning nacka forum

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

vad kostar blodprov på vårdcentralen

laboratorier anslutna till karolinska

hälsokontroll kostnad

hälsotest stockholm

unilabs

werlabs

svensk provtagning omdöme

werlabs hormoner

hur bra är werlabs

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

werlabs folkhälsomyndigheten

blodkollen rabattkod

werlabs rabattkod

blodtest corona

hälsoundersökning prover

blodprov hormoner

blodanalys göteborg

rabattkod werlabs

hälsokontroll halmstad

blodprov drop in

blodprov näringsbrist

blodprov göteborg

blodprov visar cancer

blodprovsrör

hälsoundersökning vitaminer

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

werlabs trollhättan

kolla upp hormonbalans

werlabs hälsokontroll omdöme

mineralprov

hälsokontroll kvinna

svensk provtagning recension

alyzme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

medisera

hälsokontroll blodprov vårdcentral

svensk provtagning eller werlabs

svensk provtagning rabattkod

beställa provtagning covid

provtagning nacka forum

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

vad kostar blodprov på vårdcentralen

laboratorier anslutna till karolinska

hälsokontroll kostnad

hälsotest stockholm

unilabs

werlabs

svensk provtagning omdöme

werlabs hormoner

hur bra är werlabs

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

werlabs folkhälsomyndigheten

blodkollen rabattkod

werlabs rabattkod

blodtest corona

hälsoundersökning prover

blodprov hormoner

blodanalys göteborg

rabattkod werlabs

hälsokontroll halmstad

blodprov drop in

blodprov näringsbrist

blodprov göteborg

blodprov visar cancer

blodprovsrör

hälsoundersökning vitaminer

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

werlabs trollhättan

kolla upp hormonbalans

werlabs hälsokontroll omdöme

mineralprov

hälsokontroll kvinna

svensk provtagning recension

alyzme

smolab

blodkollen eller werlabs

bästa hälsokontrollen

medisera

hälsokontroll blodprov vårdcentral

svensk provtagning eller werlabs

svensk provtagning rabattkod

beställa provtagning covid

provtagning nacka forum

svenskprovtagning se

omdömen medisera

mydrop omdöme

werlabs provsvar tid

werlabs ägare

vad kostar blodprov på vårdcentralen

laboratorier anslutna till karolinska

hälsokontroll kostnad

hälsotest stockholm

unilabs

werlabs

svensk provtagning omdöme

werlabs hormoner

hur bra är werlabs

är werlabs tester säkra

presentkort werlabs

werlabs folkhälsomyndigheten

blodkollen rabattkod

werlabs rabattkod

 

HÄLSOTEST

hälsotest stockholm

hälsotest avföring

mental hälsa test

frågor om hälsa

vitamin test

blodprov hemma

medisera rabattkod

medisera corona

medisera hälsokontroll bas

hälsokontroll mellan

levnadsvanor test

hälsokontroll göteborg

werlabs

testa hjärtat

levertest apoteket

hälsotester online

hälsotest tarmflora

health test

matvanor test

hur vet man om man äter för lite

funktionsmedicinska tester

test mage

dna test viktminskning

fysiolabbet

hälsokontroll blodprov

tarmanalys

funktionsmedicin

svensk blodprovstagning

självtester hälsa

smolab

kry blodprov

köp självtest corona

dna-test hälsa

hälsoundersökning

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

hälsotest stockholm

hälsotest avföring

mental hälsa test

frågor om hälsa

vitamin test

blodprov hemma

medisera rabattkod

medisera corona

medisera hälsokontroll bas

hälsokontroll mellan

levnadsvanor test

hälsokontroll göteborg

werlabs

testa hjärtat

levertest apoteket

hälsotester online

hälsotest tarmflora

health test

matvanor test

hur vet man om man äter för lite

funktionsmedicinska tester

test mage

dna test viktminskning

fysiolabbet

hälsokontroll blodprov

tarmanalys

funktionsmedicin

svensk blodprovstagning

självtester hälsa

smolab

kry blodprov

köp självtest corona

dna-test hälsa

hälsoundersökning

werlabs flashback

werlabs kritik

werlab karlstad

blodkollen

werlabs priser

werlabs xxl

 

 

Leave a Reply