Om ALyzme

Målet met vår sida är att informera om och hjälpa dig testa din hälsa inom och utanför det offentliga sjukvårdssystemet.

Du kanske känner att det är fel att köpa sig förtur med hälsotester som alla andra inte kanske har råd med. Och vi kommer inte säga emot dig där. Men tänk att de som köper sina hälsotest också lämnar mer plats för alla andra i den offentliga vården. Både mer plats för provtagning men också genom att hitta och upptäcka dina hälsoproblem tidigt, och därmed inte belasta den offentliga vården senare.

Vad Alyzme gör

Vi på Alyzme listar alla hälsotest och andra redskap inom hälsotestning och digital vård som kan hjälpa dig hitta tidiga stadium av sjukdom, brister och andra hälsorelaterade problem. 

Det finns en rad aktörer som erbjuder och säljer alla möjliga tester såsom snabbtest och självtest som du tar hemma, hälsokontroll genom blodprov via en vårdcentral eller mottagning, DNA-test, allergitest, hudtest, sjukvårdsappar och nätläkare. Vi går igenom, beskriver och listar alla dessa på en och samma plats. 

Vilka vi på Alyzme är

Vi på Alyzme är inte vårdgivare. Vi är några universitetsutbildade personer i kemi, bioteknik och biomedicin som har ett starkt intresse för att hjälpa och erbjuda vanligt människor nya sätt att ta sin hälsa i sina egna händer. 

Vi vill undivika att vara ännu en “hälsosida”
Genom vår erfarenhet av att publisera vetenskapligt samt vår utbildning vetenskaplig granskning av forskningsdata vill vi gå igenom och sammanställa medicinsk forskningen objektivt och sakligt. Till dig som varken har ork eller tid för det.

Vi är inte på något sätt prefekta och all data räcker inte alltid hela vägen, men vi ser väldigt allvarligt på att ge en så sann bild det går och inte basera vad vi skriver på gurus eller antagande som vissa personer gör.   

När datan från forskningen är otydlig och inte helt klargjord kommer vi också skriva om det. 

Där hälsotesten passar in och kan hjälpa dig kommer vi också att lista dem. Därifrån får du gå vidare och testa dig om du vill.  

Hjälp Alyzme bli bättre

Har du en fråga eller hittat ett fel?
Hittar du något som är fel eller tycker du något saknas, skriv då gärna det i en kommentar under artikeln det gäller. Vi uppskattar all hjälp vi kan få.

Du kan ocksår eposta till oss på hej@alyzme.se om du vill. 

Alyzme stödjer forskning

Vi skänker också 15% av alla våra direkta intäkter till medicinsk forskning. Vi riktar in oss på medicinsk forskning som försöker bota de som orättvist och genom slumpen råkat illa ut. Vi vill gärna stödja forskning som direkt testar och utvärderar mediciner och substanser som industrin, p.g.a. olönsamhet eller oförmåga att patentera, inte vill satsa på. 

Det finns en rad preparat som kan för sig själv eller med synergi, hjälpa sjuka att bli friskare eller friska. Mer stöd behövs till denna testning och forskning idag, och det vill vi gärna bidra med.  

2020-07-06 Ubersuggest självtest

Självtest 590  7,43kr 98 61 

självtester 590 7,43kr 98 61 

självtest blodsocker 140 6,09kr 100 49

självtest urinvägsinfektion 140 4,56kr 100 49

självtest diabetes 110 5,61kr 100 49

självtest blodgrupp 20 4,33kr 100 49

självtest pollen 10 8,21kr 100 49

självtest covid 0kr 17

självtest corona köpa 0kr 12

självtest corona skåne 0kr 12

självtest covid 19 0kr 12

självtester corona 0kr 17

självtest corona uppsala 0kr 12