Vill du testa dig för COVID-19? Då har vi en artikel där vi listar alla test du kan köpa idag: Testa om du har eller haft COVID-19

Jämför Nätläkare
Hitta den bästa nätläkaren

Nedan finner du en lista på nätläkare där du kan jämföra dem och hitta den bästa för just dig. Nätläkare blir allt vanligare i vårt samhälle och det växer med otrolig fart. Du kan få recept utskrivna direkt, digitalt utan att fysiskt träffa en läkare eller någon vårdpersonal. Detta är en stor fördel eftersom det kan avlasta fysiska vårdcentraler och sjukhus. Dessutom kanske du bara är orolig och vill prata med en läkare och detta besparar samhället stora resurser.

Vården i Sverige kontaktar du om du upplever att du redan har symtom. När du vill få kontroll på din kropp i förebyggande syfte kan du använda dig av självtest, hälsokontroller eller allergitester. Du kan läsa mer om alla dessa kategorier på sidorna jämför självtest, jämför hälsokontroller via blodprov eller jämför allergitest.

Ladda ned appen och testa gratis!

Doktor.se
Vårdapp

Doktor.se logo nätläkare vårdapp
  • Vardagar dygnet runt
  • Patientavgift: 0 kr
  • Kostnad för appen: 0 kr
  • Samarbetar med Kronans Apotek

KRY
Vårdapp

Kry logo nätläkare vårdapp
  • Patientavgift: 0 kr
  • Kostnad för appen: 0 kr

MinDoktor.se
Vårdapp

Min Doktor logo nätläkare vårdapp
  • Vuxen: 250 kr
  • Under 20 år: 0 kr

Vanliga frågor om nätläkare

Hur fungerar en nätläkare?

Via nätläkare eller vårdappar kan du få gratis vårdguidning genom att träffa en läkare eller annan vårdpersonal direkt i mobilen eller datorn.

För vilka symptom kan jag kontakta en nätläkare?

Du kan använda dig av de flesta nätläkare för alla typer av besvär. Många av de besvär som hanteras på din vanliga vårdcentral kan ofta lösas genom läkarbesök online. Vissa vårdappar erbjuder även psykolog (Doktor24) där du kan chatta angående besvär som stress, ångest, depression eller sömnbesvär.

Hur sker kommunikationen med nätläkare i vårdappar?

Komminukationen sker oftast genom videosamtal eller chat.

Kan läkaren skriva ut recept i appen?

Ja, om det bedöms vara lämpligt kan läkaren komma att ordinera läkemedel på recept, utfärda intyg eller skriva remiss till vidare vård. 

Kan läkaren skriva ut recept i appen?

Ja, om det bedöms vara lämpligt kan läkaren komma att ordinera läkemedel på recept, utfärda intyg eller skriva remiss till vidare vård. 

Vad är en digital vårdcentral?

En digital vårdcentral är en vårdcentral som inte fysiskt existerar utan de erbjuder vård i form av digital kommunikation genom videochat eller textchat.

Vad är en digital vårdapp?

En digital vårdapp är en app (mobil applikation) som erbjuder vård. Exempel är Mindoktor.se eller Kry. Det kan också vara 1177s app.

Visste du att…

En undersökning från 2019 visade att 1 av 10 svenskar använde sig av vårdappar som ersatte fysiska läkarbesök.

Vad kostar digital vård via en vårdapp?

Priset för digital vård via en vårdapp är samma som att fysiskt besöka en vårdcentral. Priset skiljer sig mellan olika vårdappar eller nätläkare beroende på vilket landsting de tillhör.

Vilka fördelar finns med digital vård via en vårdapp eller nätläkare?

Fördelarna är att du kan söka vård hemifrån och slipper att besöka en vårdcentral där du riskerar att smitta andra eller att smittas av andra. Dessutom är det väldigt smidigt om du har långt till närmsta vårdcentral.

Är det gratis att besöka en nätläkare eller digital vårdcentral?

Kostnaden varierar hos olika vårdappar och nätläkare och beror på i vilket landsting de är skrivna som företag.

Kan jag träffa en läkare via en vårdapp?

Ja, alla vårdappar eller nätläkare erbjuder personlig läkarkontakt.

Kan jag träffa en psykolog via en vårdapp?

Ja, vissa vårdappar eller nätläkare erbjuder personlig psykologkontakt.