Artiklar om symtom och hälsokontroller för sjukdommar samt vanliga näringsbrister

Här kan du läsa våra artiklar om symtom för olika sjudommar och näringsbrister eller toxin samt hur du på olika sätt kan testa och analysera dig för dessa – online, hemma eller via vårdcentral. 

Blodprov för att testa cancer hemma eller via klinik - AlyzMe.se självtester för hemmet

Finns det Blodprov som visar cancer?

I dagsläget finns det inga blodprov som visar cancer på marknaden mer än PSA som kan indikera på förhöjd risk att utveckla prostatacancer. I denna artikel ska vi diskutera hur...

Läs mer
Sköldkörtel hemmatest

Testa om du har sköldkörtelproblem med ett hemmatest

En sköldkörtelrubbning kan innebära att du lider av antingen underproduktion av sköldkörtelhormon (hypotyreos) eller överproduktion av sköldkörtelhormonet (hypertyreos). Enligt vårdguiden 1177 har över 450.000 svenskar en diagnos som innebär onormal...

Läs mer

No posts found!

Vi har samlat alla våra artiklar om hälsa. Dessa beskriver vilka de vanligaste näringsbristerna är och hur du kan testa dig via olika typer av hälsokontroller. Vi startar med några snabba fakta om näringsbrister i Sverige.

Visste du tex att:

Enligt Livsmedelsverket kan var tredje tonårstjej lida av järnbrist.

Enligt SVT Nyheter fick 126.000 personer D-vitamin utskrivet av läkare 2015.

Enligt Sköldkörtelförbundet behandlades 465.000 svenskar för underfunktion av sköldkörteln. Mörkertalet tros dessutom var stort.

Enligt Bristguiden kan upprepade missfall bero på B-vitaminbrist hos både mannen och kvinnan.

Jämför hälsokontroller för alla dessa näringsbrister i våra stora jämförelse mellan Werlabs och Blodkollen eller läs våra artiklar om dessa näringsbrister nedan.

Frågor och Svar om Hälsa

Vad är Hälsa?

En god hälsa betyder att man inte bara mår bra och känner sig frisk utan också är kroppen samt dess celler fungerar som de ska och att inget utomstående försämrar dess förmåga att fungera.

Hur påverkas min hälsa?

Din hälsa påverkas av yttre faktorer och inre faktorer. Yttre faktorer kan vara kost, stress, dryck och sömn. Inre faktorer kan vara om du trivs med dig själv, de människor du har omkring dig och om du tycker ditt liv har en mening.

Vad är en Hälsokontroll?

En hälsokontroll innebär att du analyserar en del av dig själv för att förstå din kropp bättre. Det finns flera olika typer av hälsokontroller

Hälsokontroller via blodprov: Jämför hälsokontroller via blodprov.
Självtester för Hälsa: Jämför Självtester för Hälsa
DNA-test för Hälsa: Jämför DNA-test för hälsa
Allergitester: Jämför Allergitester

 

Vad är en Näringsbrist?

Näringsbrist är en brist på livsnödvändiga näringsämnen i kroppen.

Hur uppstår en Näringsbrist?

En näringsbrist uppstår som en följd av otillräcklig tillförsel av livsnödvändiga näringsämnen till kroppen.

Hur vanligt är det med järnbrist?

Enligt Livsmedelsverket kan var tredje tonårstjej ha järnbrist. Det är viktigt att ta reda på detta så tidigt som möjligt. Läsa vår artikel om att kolla järnbrist själv.